7. jan 2005 8:52
Galja, seveda, ribe so na beljakovisnki dan. Jaz ga imam danes in bova imela z možem za kosilo dušenega osliča z zelenjavno prilogo (bom še razmislila kakšno) in zeleno solato s paradižnikom. Osliča pripravim na način, ki je opisan v Rinini knjižici, na vodi z žlico olja, na koncu pa jih še malo popražim (seveda v teflonski ponvi), dodam sol (občasno sol zamenjam z že pripravljenimi začimbami za ribe) in na trakce narezan česen in sesekljan peteršilj. Nekaterim ta recept ni bil všeč, meni pa je 1A, ribe namreč obožujem, in so edino "meso", ki ga razen piščanca in purana sploh jem. Odkar sem bila skoraj 10 let na pol vegetarijanka (ribe, jajca in sir sem jedla), mi drugo meso več ne paše. Jutri gremo pa na skoraj celodnevni pohod, jaz pa škrobni dan. Razmišljam o bananah ali o kakšni polnozrnati žemlji z malo nevtralnega namaza in paradižnikom ali avokadom (ni ravno Š!), zvečer pa bi naju potem že čakala šara. Ampak, morda se bom pa enkrat skorajžila in si pripravila solato iz leče in jo nesla s sabo v posodici. Doslej tega nisem še prakticirala. Ima kdo kakšne izkušnje ali kak dober predlog? Pa,pa! Encijan