Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

11. feb 2005 7:52

Zivjo! Lisa, tebi, ki si malo nazaj napisala, da je vse v glavi in da tisti, ki smo takooooo slabotni med dieto, v bistvu nismo pripravljeni na hujsanje, bi rada povedala, kaj se mi je zgodilo. Sla sem proti domu. Locilo me je se 400 metrov. Vrtelo se mi je, na celo mije stopil mrzel pot, pred ocmi sem videlo belo crne lise. Kolena so se mi tresla in ce ne bi bilo semaforja, na katerega sem se naslonila in na njem visela kake tri njegove runde, bi sedla na tla. Potem sem se komaj privlekla domov in padla na posteljo - naslednje pol ure se ne spominjam. To je bilo nekje 8 dan diete, ki sem se je striktno drzala. Zdaj - ce je bilo to le v moji glavi, tega pa res ne vem. Mogoce ti povem se to, da sem imela pritisk na dober dan 80/50. Drage moje, je ze res, da dostikrat iscem(o) izgovore. A slabo pocutje pripisati fintam glavi in se potem zrusiti nekje za vogalom, to pa ni vec hec. Mislim, da moramo bolj kot karkoli poslusati same sebe, nase telo. Lp. Sara sara.vidmar

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

11. feb 2005 7:53

Za prvo silo si na škrobni dan lahko privoščiš arašide, orehe, mandeljne, sicer pa bi ti jaz svetovaja, da se probaš poslužiti nevtralne zelenjave, npr. grickaš korenček, pistacije, sezamova semena,... Darchy Sporočilo je spremenil(a) Darchy dne 11. feb 2005 07:54:44

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

11. feb 2005 8:36

Živjo! Anika, jaz kadar nimam časa jam kar zelenjavne sendviče z riževimi vaflji, to je prvo kar mi je padlo na pamet. Drugače pa imam zelo rada RIŽ, GRAH; KORUZO IN FIŽOL. Navadno kljub veliki lakoti počakam 15-20min na riž. Njam!!! Sara, zdravje je prvo. Mislim, da za ceno lastnega zdravja res ni vrednih tistih nekaj kilogramov nič. Res srčno upam, da boš našla sebi primerno dieto! Veliko sreče in zdravje ti želim! Si šla mogoče k zdravniku, kot zgleda je kar res trditev, da se s takim načinom prehranjevanja zniža krvni pritisk. Mogoče bi bilo bolje, da se tisti z nizkim posvetujejo z zdravnikom in sproti spremljajo stanje. Zanima me, če ima kdo več informacij okrog znižanja pritiska? Ga mogoče kdo spremlja? Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

anika  

član od: 3.1.2005

sporočila: 10

11. feb 2005 9:06

Prijetno ustvarjalno :) Nevtralnih živil ne poznam. A arašide lahko jem na škrobni dan? Kaj pa mandeljni s sadjem? Pa riževi vaflji? Ej, punce, ve ste pa pametne, jst se tega ne bi spomnila Hm, a še kaj? Nimam prilike ničesar skuhati danes, lahko kupim le kakšne konzerve (bljak) ampak si jih bom, če drugače ne bo šlo. Zagotovo pa riževe vaflje in mandeljne, če smem anika

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. feb 2005 9:27

Dekleta, ali je mozno, da so se moje kile povisale zaradi slabe prebave ? Vec kot 1x tedensko odvajanje pri meni ne laufa. Kaj pa vam ? Je to normalno ali ne ? Ali se vam kdaj zdi, da kaksen dan slabse "odvodnjavate" popito vodo ? Ali je to slabo, ce kaksen dan pridem tako pozno domov, da ne jem vecerje, temvec le en obrok npr. okoli petih popoldan ? lepo se imejte marjanca marjanca45

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

11. feb 2005 9:58

Anika, tudi banane pašejo pod škrob, tako da si danes lahko mirno privoščiš več kot eno, sploh če ti ne uspe zaužitii še česa razen sadja. Jaz sem imela probleme s Š dnevi v hribih in sem jih ponavadi reševala s sadjem (vključno z bananami), enkrat pa tudi z zelenjavnimi sendviči (dokaj nevtralna zadeva, npr. malo kakšnega namaza, ki naj bi bil zaradi maščobe nevtralen - tu sem malo v dvomiih, popravite me! - in popečene bučke s česnom v polnozrnati žemlji). Če ti povem po pravici, se je sadje bolj obneslo, sendviči so bili sicer sanjski, samo razmerje med kruhom in zelenjavo ni bilo pravo, saj pride preveč kruha (več kot en dovoljen kos, že če poješ dva sendviča), pa še namaz mi je bil sumljiv... Pri sestavi obroka je namreč pametno upoštevati razmerje med koncentriranimi in balastnimi živli (vsaj 70% balastnih - zelenjava, solata ipd. in max. 30% koncentriranih - meso, kruh, riž, testenine...) Nalin, me veseli, da si na svoj problem pogledala s svetle plati, ko sem tole pisala Aniki, sem pomislila, da morda pri sestavi obroka ne upoštevaš tega razmerja in poješ premalo balastnih snovi. Iz svoje izkušnje ti lahko priporočam, da se izogibaš tudi siru, sploh v večjih količinah in v kombinaciji s kruhom. Kot ti, sem bila tudi sama včasih vegetarijanka in sem morala imeti sir vedno na zalogi, po spremembi prehranjevanja in prvi rundi 3MD-ja pa ga pojem zelo zelo malo in mislim, da je to velik plus, kg pa v minus. Samo v razmislek... Lep dan! Encijan

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

11. feb 2005 10:19

Encijan, sira pojem zelo malo (je zelo nasiten). Glede balastnih snovi imaš mogoče kar prav, samo po njih postanem takkooo zelo lačna, čeprav na beljakovinski dan pojem veliko ohrovta, na š dan pa pojem riž za veliko zelenjave, še večkrat pa jem fižolovo solatao ( moja najljubša jed), na oh dan pa ponavadi jem samo makarone s kečapom in kakšno srbsko solato zraven ( mi drugo ne paše). Mogoče pa bom res morala malo več navadne zelenjave pojest. Zdej pa ena dobra novica iz strani moje tašče, njej se pa kile tako zelo poznajo da bo mogla celo konfekcijo zamenjat, čeprav po kilah ni veliko zgubila se ji pa pozna na cm-jih, mislim da jih je zgubila več kot 10 cm (BRAVO!!!!!!) Danes imam b dan, kaj bom jedla še ne vem. nalin

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

11. feb 2005 10:19

Marjanca45, tole s slabo prebavo in povišanimi kg po vsej verjetnosti drži. Ta dieta naj bi po moje prav z živili z veliko balastnimi snovmi (dopoldne samo sadje, kuhana in dušena zelenjava k glavnemu obroku) in veliko popite vode pripomogla k čiščenju telesa, in izločanje blata je eden izmed načinov tega čiščenja. Zato isto vprašanje tudi tebi (sorry, ker se ponavljam!). Imaš pravo razmerje 70-30? Tega sicer res nisem zasledila v Rinini klnjižici, ampak tako je načelo zdrave prehrane po principih naravnega zdravja oz. naravne medicine, na osnovi katere je po vsej verjetnosti osnovana tudi 3MD. Res je, da smo različni, meni npr. se je prebava blazno izboljšala, že ko sem uvajala sadje dopoldan, po uvedbi ločevanja in 3MD-ju pa je bilo samo še bolje. Prej tudi po več dni nisem odvajala blata, sedaj pa včasih tudi po večkrat na dan. Tudi možu se je odvajanje občutno izboljšalo, odkar dopoldne do malice je sadje (prej ni jedel nič!), ločevanja pri malici večinoma ne upošteva, doma pa različno, ponavadi jeva isto, včasih pa si privošči še kaj za zraven (meso h krompirju ipd). Zato mi je kar težko, ko slišim, da imate ob taki prehrani težave z odvajanjem... Glede obroka ob 5-ih popoldan, bi ti priporočala, da če ne moreš zagotoviti časovnega razmika, raje ne večerjaš - se pravi na B dan potem ni večerje, na Š in OH pa bi za silo še šlo (ob 8-ih zvečer). Encijan

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

11. feb 2005 10:54

Pozdravljene, Marjanca45, jaz do 3MD nikoli nisem imela problemov s prebavo. Sicer nič čudnega glede na zaužito količino hrane Zato sem bila kar malo nesrečna, ker sem preštevala dneve v tednu ko sem šla na veliko potrebo. Punce tukaj so mi predlagale Donat in po pravici povedano, mi ni veliko pomagal. Povzročal mi je vetrove, pognal pa me ni. Se opravičujem zaradi tako nazornih opisov, ampak drugače ne gre. Zdaj zjutraj na tešče pijem jabolčni kis z vodo in pol žličke medu. Za spoznanje se je situacija izboljšala, še vedno pa ni tako kot nekdaj. Tolažim se, da pojem manj in zato tudi odvajam manj. Gledam pa, da se dovolj gibljem. Večerni sprehodi so mi prešli v navado in mislim, da naredim vse kar je v moji moči in zato sem se glede tega nehala sekirati. Je pa res, da nimam nobenih težav in vagam se tudi ne, tako da ne vem ali to vpliva na mojo težo. Nizek pritisk - HA! Od nekdaj imam zelo nizek pritisk in v času 3MD nisem opazila nobenih sprememb - nič drugače se ne počutim. Nazadnje sem ga merila nekje decembra in ob dobri prehrani sem ga imela 95/60. Včasih me vrže, ne glede na to kaj in koliko jem. Takrat imam občutek kot, da mi je nekdo posrkal vso življenjsko energijo oz, kakor da bi se najedla uspaval. Pomaga pa mi deci črnega vina, kakšen košček suhega svinjskega ali pa cola-rum. Ponavadi se mi to zgodi poleti in potem popijem deci (al pa dva) črnega in se prijetno okajena uležem v senco. Živel nizek pritisk hahahahahahahaha Toliko zaenkrat, držite se Marina5

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

11. feb 2005 11:26

Pozdravljene! Oglašam se zaradi nizkega pritiska. Pri meni je vse v redu. Niha mi samo od 110/75, ko sem v 3MD in do 125/85 ko nisem v 3MD. Ne vrti se mi , počutim se odlično, le zebe me večkrat Moja prijateljica je zadovoljna, saj se ji je pritisk znižal, ker je imela previsokega, drugače pa je z mojo sodelavko, ki je dieto prekinila, ker se ji je tako, kot nekaterim na forumu, zvrtelo, izgubila je zavest in tla pod nogami. Iz tega lahko razberemo, da je od ljudi odvisno, kako telo odreagira. Zares se moramo poslušati sami, se opazovati in se prilagajati. Tudi jaz sedaj, ko nisem več vegetarijanka, pojem manj sira kot prej, ponavadi me peče zgaga in se mi spahuje po njem. Zadovoljim se z jogurti in skuto. Rožica, v torek sem bila prvič na Višarjah. Zdaj te razumem, ko pišeš o užitku. Proge so dolge in zjutraj še brez kupov snega in nezdrsane. Pa še to je v redu, ko se gor voziš z gondolami ali sedežnico. Sicer sem pa po govorici sodeč imela občutek, da smučam v Sloveniji, saj italijanskega jezka skoraj nisem slišala. No, pa lepo se imejte!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti