Prodam reverzno ozmozo

neznan uporabnik

tema odprta - 16. jul 2004 13:56 | ogledi: 2.247 | odgovori: 11

Za reševanje svojega problema s pitno vodo sem se odločil za reverzno ozmozo in jo zaradi bistveno nižje cene uvozil sam. Ker pa nisem vedel točno kakšno bi, sem nabavil kar dve in tako imam eno viška. Je popolnoma nova in nerabljena. Če koga zanima, mu jo ugodno odstopim.

Sergej Cuk

kokot  

član od: 26.5.2004

sporočila: 90

19. jul 2004 8:35

Zanima me cena, kajti kolikor vem ta zadeva v Italiji stane popolnoma enako kot pri nas. Kako je drugje ne vem, vem pa da je razpon kar velik, tako da moraš biti že strokovnjak, da stvar lahko primerjaš. Bojan Kokot

kokot  

19. jul 2004 8:38

Sem malo pozno opazil, da sva glede vodnih zadev na liniji! lp Bojan Kokot

neznan uporabnik

19. jul 2004 14:02

Zdravo Bojan! Italijanske cene žal ne poznam – mi jih lahko zaupaš? (upam, da se nisem zafrknil) Sistem ima pet stopenj (20 mikronov / oglje / 5 mikronov / 75gpd membrana / oglje) Skupaj s transportom in davkom me je zadeva stala cca 85.000 po komadu. Cena je torej 85.000 + dostava. Kako si se pa ti pričel zanimat za vodo? Lep dan! Sporočilo je spremenil(a) mrovck dne 19. jul 2004 14:04:19

kokot  

20. jul 2004 8:41

Torej, dva predfiltra 20 + 5 mikronov + aktivno oglje + KDF + membrana + post filter stane 100.000 SIT, seveda je to za eno odjemno mesto in podpultna izvedba. Kot že veš, sem pristaš drugačnega tretiranja vode - revitalizacije - v osnovi po Viktorju Schaumbergerju in, jasno, dodelano z najnovejšimi spoznanji znanosti. Sistem spiralnega vrtinčenja - implozije - je poznan že iz mikenskih časov... V bistvu je to priprava vode na vstop skozi celične kanalčke - akvaporine, ki prepuščajo samo določeno velikost in dolžino molekul in omogočajo hitro izmenjavo, drugače bi morali popiti 200 l vode dnevno. Nastane tekočina, ki je sposobna opravljati fiziološke procese v celici in je kompatibilna z zeta potencialom, ki je tik ob beljakovinskih molekulah celice..... Ne vem natančno kdaj sem se začel bolj poglobljeno ukvarjati z vodo. V veterinarski praksi in nato pri delu na področju humane medicine, sem že pred 25-leti naletel na toliko izjem, ki so mi dale misliti....nato je šlo po sistemu domin....zrak, svetloba, voda, hrana.....v bistvu je potrebno samo uravnovesiti sisteme v organizmu, ki nadzorujejo delovanje življenjsko pomembnih elementov - kisik, ogljik, vodik, dušik...kajti ako ti sistemi ne delujejo je ogroženo življenje celice....to kar nam omogoča življenje nam ga tudi jemlje, če so ti sistemi onesposobljeni...zato govorim o odsotnosti zdravja... Pri vodi so me navdušili Rusi, ki so v bistvu na področju ekstremne medicine daleč pred vsemi. Njihova katolitna in anolitna voda, njihove diagnostične in terapevtske metode....to jim je omogočilo pripraviti človeški organizem na izjemne napore in glej Gagarin je bil prvi človek v vesolju s pomočjo precej primitivne tehnologije npr. varjenja... Bojan Kokot

neznan uporabnik

20. jul 2004 15:28

Zanimivo, da se v bistvu tukaj samo midva malo bolj ukvarjava z vodo. Moj pristop sicer ni tako poglobljen in strokoven. Reciva, da bolj pragmatičen. Z določenimi snovmi v okolju in vodi smo se ljudje (in druga bitja) srečevali skozi tisočletja in smo po mojem prepričanju naje povsem navajeni. V zadnjih sto letih pa smo iznašli množico novih spojin in po mojem mnenju samo te predstavljajo šok in grožnjo za organizem. Torej sem povsem zadovoljen in pomirjen, če imam sistem, ki mi dosledno odstrani vse znane in neznane strupe. Vodo ne dojemam kot nekaj zdravilnega – pijem, ko sem žejen. :) KDF + MEMBRANA ??? Pa ja ne membrana za reverzno ozmozo. Za tako kombinacijo ne vidim smisla – če drži tisto z oksonijevim ionom. Zakaj prej demineralizator, če so pa membrane občutljive na nekatere ione? Glede celičnih open bova lahko kakšno rekla šele jeseni. Prej moram zaslišat sorodnika. Raziskuje točno to področje in letos zopet prihaja na obisk. Rusi so frajerji posebne vrste. Redko pri katerem narodu lahko srečaš take ekstreme. Žal jih večina bolj ceni vodko od vode. :))) Lep dan!

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

20. jul 2004 16:11

Fanta malo za hec - z vodo se pa resno ne ukvarjata samo vidva. Samo jaz najmanj trikrat dnevno pomijem posodo v vodi. Mislim da je kdo še bolj " vodni " kot jaz. Vse lepo in prav o ravnovesju sistemov v organizmu, ko pa mi mulc prinese cvek iz matematike je moj sistem porušen. Še enkrat vaju prosim, da mi ne zamerita. Sem pozorno vse prebrala in na žalost bolj malo razumela - torej se bo treba učiti dalje. Lumpica

neznan uporabnik

22. jul 2004 12:21

Draga Lumpica, kar milo se mi stori, ko se spomnim tistih dobrih starih časov…potem sem pa nekega dne "iznašel" pomivalni stroj. :))) Glede znanja se pa ne preveč sekirat. Kot verjetno vidiš, nas večina bolj ali manj ugiba v nekaterih zadevah. :) Sporočilo je spremenil(a) mrovck dne 22. jul 2004 12:21:47

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

22. jul 2004 17:23

Ti vraga kaj vse se nekaterim godi. Nekateri izumljajo pomivalne stroje mi jih moramo pa kupovat. Veš kakšen problem imamo odkar je mama predraga za pomivanje posode? Nikomur se čiste posode ne da zlagat iz pomivalnega. Kakšna ideja? Lumpica ja ja iznajdeno, preizkušeno, neizkušeno, premalo uporabljeno, priporočeno ( z znamko za tujino ) mogoče lagodno prebavljeno na soparno nedeljo. Sporočilo je spremenil(a) vcibej dne 22. jul 2004 22:58:00

neznan uporabnik

23. jul 2004 9:43

Ja, mi inovatorji (takšni in drugačni, večji in manjši). ;) Posoda!? Na osnovno rešitev namiguješ že ti. To je prenos problema na drugo ali tretjo osebo. Žal so osebe s smislom in veseljem do kastrolne logistike precej redke... :( zato sem razmišljal o nakupu še enega stroja. Mogoče bi tako poenostavljena shema omilila problem. Vzameš iz enega, porabiš in daš v drugega. Kaj meniš?

špela1  

član od: 26.9.2003

sporočila: 10

23. jul 2004 9:46

Ampak kakšen smisel ima to zadevo montirat pod pult in prečiščevat vodo tudi za pomivanje in zlivanje kar tako.Aliobstaja kakšna varianta, da jo prečistiš samo za pitje Kar pa se pomivanja posode tiče, pa raje nebi.. špela1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti