20. jul 2004 8:41
Torej, dva predfiltra 20 + 5 mikronov + aktivno oglje + KDF + membrana + post filter stane 100.000 SIT, seveda je to za eno odjemno mesto in podpultna izvedba. Kot že veš, sem pristaš drugačnega tretiranja vode - revitalizacije - v osnovi po Viktorju Schaumbergerju in, jasno, dodelano z najnovejšimi spoznanji znanosti. Sistem spiralnega vrtinčenja - implozije - je poznan že iz mikenskih časov... V bistvu je to priprava vode na vstop skozi celične kanalčke - akvaporine, ki prepuščajo samo določeno velikost in dolžino molekul in omogočajo hitro izmenjavo, drugače bi morali popiti 200 l vode dnevno. Nastane tekočina, ki je sposobna opravljati fiziološke procese v celici in je kompatibilna z zeta potencialom, ki je tik ob beljakovinskih molekulah celice.....
Ne vem natančno kdaj sem se začel bolj poglobljeno ukvarjati z vodo. V veterinarski praksi in nato pri delu na področju humane medicine, sem že pred 25-leti naletel na toliko izjem, ki so mi dale misliti....nato je šlo po sistemu domin....zrak, svetloba, voda, hrana.....v bistvu je potrebno samo uravnovesiti sisteme v organizmu, ki nadzorujejo delovanje življenjsko pomembnih elementov - kisik, ogljik, vodik, dušik...kajti ako ti sistemi ne delujejo je ogroženo življenje celice....to kar nam omogoča življenje nam ga tudi jemlje, če so ti sistemi onesposobljeni...zato govorim o odsotnosti zdravja...
Pri vodi so me navdušili Rusi, ki so v bistvu na področju ekstremne medicine daleč pred vsemi. Njihova katolitna in anolitna voda, njihove diagnostične in terapevtske metode....to jim je omogočilo pripraviti človeški organizem na izjemne napore in glej Gagarin je bil prvi človek v vesolju s pomočjo precej primitivne tehnologije npr. varjenja...
Bojan Kokot