Prodam reverzno ozmozo

neznan uporabnik

23. jul 2004 11:22

Imaš popolnoma prav Špela in tudi v praksi je tako. Večina sistemov, ki nekaj resnično izboljša, ima ločeno pipo za prečiščeno vodo. Pri vseh teh sistemih je smiselno neko varčevanje. Ionski izmenjevalci (vrči Brita recimo in mislim, da sem spada tudi KDF) se trošijo in ko so iztrošeni seveda ne delujejo več. Reverzna ozmoza pa vodo deli in se jo cca 2/3 skupaj z nesnago zavrže. Pri količini potrebni za pitje in kuhanje je ta količina zanemarljiva – mislim, da je ta količina manjša kot če bi pred vsako uporabo nekaj zaostale vode v ceveh odtočili. To namreč zadnje čase priporočajo zaradi bakterij. Za celo hišo (stanovanje) pa mislim, da res ni primerna. Verjetno bom v bodoče doma namestil še en sistem za celo stanovanje in sicer sedimentni filter za blato, oglje za bakterije ter klor in enega od mehčalcev vode, ki se regenerirajo s kuhinjsko soljo – podobni so v vsakem pomivalnem stroju. Za pitje in kuhanje pa bom zadržal reverzno ozmozo. Tako bom imel za tuširanje, pranje in pomivanje nesmredečo, bolj prijazno in relativno čisto vodo, za uživanje pa absolutno čisto vodo. To se mi zdi optimalna rešitev.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti