11. dec 2020 19:11
vegetar je napisal/a: |
Pri tistih ki so šli na študij takoj po končani srednji šoli se rado zgodi da kasneje ugotovijo da to ni tisto kar bi radi počeli in zato zamenjajo področje delovanja.
|
Super, če to ugotovijo in si najdejo drugo področje, kjer so uspešni IN zadovoljni. In leta študija niso nikoli "stran vržena", če znamo vse, kar se v tem času, tako ali drugače, naučimo, uporabiti kot življenjske izkušnje in tvarivo za delo in ukrepanje vnaprej.
Po mojem mnenju so na slabšem tisti (da o njihovi okolici ne govorim), ki menijo, da so s koncem študija z učenjem/študijem zaključili in tako tudi delajo. Ne zavedajo se, da prav tisti trenutek že izgubljajo konkurenčno prednost, saj njihovo znanje na eni strani kopni, na drugi strani se ne dograjuje z novimi spoznanji.
Joj, če samo pomislim, kako bi opravljala svoje delo (ki ga imam, čeprav sem v času študija rekla, da tega in tam, kjer zdaj to počnem, ne bom nikoli počela), zelo rada, no, zelo zelo rada. Diploma je le pogoj, da lahko delo začneš, takrat si pravzaprav na začetku poti vseživljenjskega učenja. In, zdaj, v teh zahtevnih časih dela na daljavo, ko je bilo treba dobesedno čez noč spremeniti skoraj vse, z veseljem in zadovoljstvom ugotavljam, da zmorem slediti mladim in vsej tehnologiji, ki jo je treba uporabljati, da mi ni težko najti nove načine, drugače prikazati vsebine,....skratka, kot, da bi bila, kot dva moja kolega sta, začetnica. No, pravzaprav sem začetnica, z mnogo izkušenj iz prejšnjega sveta, bi lahko rekla.
In, ko se bomo vrnili v prejšnji svet mojega dela, bom spet preklopila in, kakopak, dodala dobre plati trenutnega sveta. Tako se svet vrti.
Prilagodljivost je pač ena od osnopvnih lastnosti živih bitij, vsaj tistih, ki niso ostala na pokopališču evolucije. Tako so nas učili in tako je.
rimljanka