22. sep 2020 6:51
Dilema: kdo je pametnejši: ovce, ki ubogajo pastirja , ali noji, ki ob nevarnosti vtaknejo glavo v pesek?
Maska naj bi zadrževala naše lastne izločke. Te pa, če je le suha, najbrž lahko zadržuje tudi tista, ki jo uporabljamo dlje časa. Za nas same je pametno le, da jo med posameznimi uporabami razkužimo ali pa vsaj pustimo 3 dni nekje na zraku, da virusi, ki so se morda nalepili na zunanjo stran, omagajo. Ampak, če imamo maske vsi, se na zunanjo stran nima kaj dosti nalepiti.
Edinole doma narejene tanke maske iz blaga se mi ravno ne zdijo najboljše, preveč prepuščajo. Imam dve različni pralni. Ena je Shield (cenovni nateg!). Blago je sicer zelo v redu, vlage praktično ne prepušča, izdelava je pa podobna navadni otroški frači, brez žičke za nos (kar sem proizvajalcu tudi povedala in smo potem imeli še dolgo konstruktivno debato, ki pa najbrž ni nič pomagala). Z nekaj lastnimi prilagoditvami je sedaj uporabna. Dobra lastnost je , da je zelo hitro suha. Druga je iz interneta, iz potiskane debelejše tkanine, z žičko za nos. Tudi ni ravno poceni, a razumem zakaj. Narejena je iz dveh plasti, v sredini ima režo za vložek. Lahko je to papir, jaz dam kar 2 plasti agrokoprene. Je pa zelo hitro mokra tudi na zunanji strani. Za rezervo imam še kirurške, ki jim namesto pranja privoščim 3-dnevno zračenje.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 22. sep 2020 06:52