Corona objemanje

tema je zaklenjena

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2351

12. sep 2020 10:35

Verjetno sem nora jaz, ker me takole zmerjanje z ovcami in norci vsakič pogreje. Ali se res ne znate kulturno in olikano pogovarjati, brez da bi nekoga žalili?  Vse se da povedati brez poniževalnih izrazov. 

Skrajni čas je, da se v šolah kot obvezni predmet začne pouk olikanega vedenja, izražanja in obnašanja v družbi, če tega družina ne premore. 

Katrin11

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4334

12. sep 2020 10:51

Oprosti, testeninca, brez razloga pač ljudi niso pošiljali na testiranje. Vprašanje, kdo je tu nor, je pa totalka mimo - popolnoma enak odnos do trenutnega stanja, do soljudi, imajo ti ljudje, ki se prosto sprehajajo naokrog, pa čeprav bi bilo smiselno in prav, da bi bili tudi oni doma.

Ti si trdno odločena, da se ne bi pustila testirati in niti slučajno ne bi dovolila, da bi to naredili tvojim otrokom - kje je tu razlika med bolj ali manj norimi.

 

rrr

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

12. sep 2020 12:55

Sprasujem kje je normala v zakonodaji, da je eden v karanteni, 5 se jih pa pristo sprehaja okoli, a zivijo v istem gospodinjstvu?

A vi res mislite da kar vsi lahko ostanejo doma... a gospodarstvo naj pa pocrka???

Spet je rekord okuzenih a tudi testiranih. Ampak procent okuzenih je enak...

Umrl ni nihce. Koliko jih je pa zaradi raka...???

Naj zacnejo v soli uciti oliko, ker izgleda da matematike ki jo ze ucijo niso uspeli marsikoga naucit...

testeninca

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2351

12. sep 2020 13:30

Pa si ti opozorila koga v tisti družini in jim razložila svoje poglede na pravilno obnašanje? Pričakovala bi, da v svoji bližnji okolici narediš red in si svetal zgled vsem nam. 

Katrin11

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

12. sep 2020 13:36

Ne nikogar nisem opozarjala... poleg tega jim zakon tega ni prpriceval... govorim o nesmiselnosti zakonov.

 

A zena naj kar doma ostane? V sluzbi so vsi vedeli kaka je situacija, pa ni nikogar motilo da je ona v sluzbi... vsi razmisljajo s svojo glavo..

 

testeninca

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12856

12. sep 2020 13:40

katrin11 je napisal/a:

Verjetno sem nora jaz, ker me takole zmerjanje z ovcami in norci vsakič pogreje. Ali se res ne znate kulturno in olikano pogovarjati, brez da bi nekoga žalili?  Vse se da povedati brez poniževalnih izrazov. 

Skrajni čas je, da se v šolah kot obvezni predmet začne pouk olikanega vedenja, izražanja in obnašanja v družbi, če tega družina ne premore. 

Katrin11

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15346

12. sep 2020 14:14

Najbrž nastaja luknja v karantenskih odločbah, predvsem pri tistih, ki imajo stalna in začasna bivališča različna in tudi priimke. Možno je tudi, da so v hišah, kjer je možna izolacija dovolili ostalim, da hodijo na delo. Ali pa se ljudje zlažejo?

Jaz menim, da zdravi ljudje ne hodijo na testiranja, da bi zvedeli ali so okuženi. Razen, če potrebujejo potrdilo oziroma iz osebnih razlogov. Samo to je manjšina. Pretežni del testiranih so posledica karantenskih odločb in viroz, ki razsajajo.

Testeninca, praviš, da se ne boš šla testirat, niti tvoji. A misliš, da sva se midva s sinom želela? Na žalost je protokol takšen, da v primeru bolezni, ko potrebuješ zdravnika ni druge izbire. Midva sva zelo tehtala, kaj storiti, ko je sin zbolel. Ampak sva se zavedno odločila, da ga peljeva k zdravniku, ker je bil zelo slab, kljub temu, da bi dobila oba karanteno. In v firmi, kjer dela mož, ki zahteva nujno prisotnost ( delo na daljavo ni možno) bi bil zelo velik problem. Na tehtnici je bil otrok. Mene je pa zdravnik takoj poslal, ko sem ga obvestila. Pa nisem imela corona znakov...virozo.ampak tako je.



 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

12. sep 2020 14:38

testeninca je napisal/a:

 

Aha pa se nekaj- dejstvo- moz je prisel iz Bosne in sel v katanteno, zena je ves ta cas normalno hodila v sluzbo in vsepovsod, otroci v sole in tast ter tasca po trgovinah, kavicah... PA KDO JE TU NOR???

testeninca

Kolikor vem, dobijo točna navodila, kako se obnašati znotraj družine,  da ne bi morebitnega virusa  prenašali na druge družinske člane.  Koliko se tega držijo je pa druga stvar. V zasebne prostore nadzorniki karantene ne morejo. Vse je odvisno od zavesti posameznikov. Da ta ni na zavidljivi ravni se vidi v naraščanju števila okuženih.  Mrtvih je pa manj, ker je v prvem valu okužba udarila v DSO, tokrat se je pričela pri mladih. A se že kaže, da si znova utira pot med starše, babice in dedke. 

Cila

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

12. sep 2020 15:35

Skrajni čas je, da se v šole postavijo še postelje in bomo učitelji pač učili otroke čisto vsega: od matematike, olike, domovinske vzgoje, zdrave prehrane, umivanja zob, ... pa kaj vse ste še naštele zgoraj? Ali še bolje, iz porodnišnic jih prinesite kar k nam! Saj učitelji jih nič od tega zdaj pač ne učijo. Olike pa sploh ne. Bonton? Prvič slišim. Pa učim 28 let.

 

Karikiram, seveda, ampak, dajte no!!!  Na spletni strani spodaj si lahko preberete VSE podrobne učne načrte v OŠ, vzemite si čas, po moje boste presenečene.

https://www.gov.si/teme/programi-in-ucni-nacrti-

Mislim, tale floskula: "v šoli bi jih morali naučiti.... " me pogreje do plafona. Oprostite!

marjja

lsustar  

član od: 26.2.2003

sporočila: 62

12. sep 2020 15:39

Še zgodba iz prve roke. 

V ponedeljek so poklicali mojo hčerko iz šole, ki jo obiskuje moja vnučka. Punčka naj bi se slabo počutila. Hčerka je takoj odšla po njo v šolo. Razredničarka jo je prijazno poučila, da se brez negativnega testa vnučka ne sme vrniti v šolo.

Takoj sta odšli na testiranje, kjer je bila obveščena, da na rezultate mora počakati cca. 24 ur.

Ker ima še tri hčerke, ki obiskujejo šolo je zdravnico vprašala, kako pa bo z obiskom pouka ostalih treh, dokler ne dobi rezultatov. Brez premisleka ji je rekla, da naj ostale tri hodijo normalno k pouku. Nakar je hčerka vprašala, kako pa naj se obnašata ona in mož. Vprašala jo je, če delata v zdravstvu ali socijalni ustanovi. Ker ne delata, je rekla, da tudi onadva lahko hodita nemoteno v službo.

Bogu hvala je test bil negativen, se pa sprašujem, kaj bi bilo če nebi bil ... pa bodi pameten ... ni čudno, da se na koncu nekateri počutimo, kot ovce ...

LILJANA ŠUŠTAR

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti