Ohcet

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

4. feb 2018 23:50

Draga marjja, ves tvoj gnev, ki si ga izlila na moj zapis, razumem. In na vse, kar si napisala, ti bom odgovorila, prav imaš.....Bori se za pravice, ki so ti jih pred leti vzeli. Ampak v tem boju, pomislite kdaj pa kdaj tudi na ljudi, ki so pod vami, na čistilke, kuharice, pomivalke, hišnike....na ljudi, brez katerih vaše funkcije ne zmorejo delovati,,,,,,,Ta sistem v šolstvu mi ni čisto tuj, ampak mislim, da si me malo narobe razumela, ali pa tudi ne. Mene osebno je zmotil tisti kozarec vina .........osebno me moti, da tvoj, moj partner, za garanje ne zasluži, ali pa ni zaslužil za dostojno preživetje, da se ljudje, ki imajo polne riti, spotikajo ob delovno ljudstvo, da delajo na črno, če hočejo pošteno preživeti. Kdo ima pravico obsojati nekoga, ki s poštenim delom želi preživeti, nihče, prav nihče........ampak, te pravice so daleč od resnice, žal tako je marjja, ničesar ne bom spremenila jaz in ničesar ne boš spremenila ti, lahko pa enkrat pride čas, ko ga bomo spreminjali vsi mi, ampak do tega časa nam manjka še tako veliko, meni in tebi, nam........

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2353

5. feb 2018 3:23

Tega časa ni in ga ne bo, žal. . . . 

Ker ljudje nismo vsi enaki. Vsak si želi v danem času narediti vse najbolje in najbolj prav, po prepričanjih, ki jih ima. Kako nam to uspeva je odvisno od veliko okoliščin, ne samo od nas samih. 

Se opravičujem, ker sem zašla s teme. Upam, da bodo lepi in okusni piškoti  v veselje vseh na ohceti. 

Katrin11

Sporočilo je spremenil(a) katrin11 dne 5. feb 2018 03:27

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

5. feb 2018 6:17

Spoštovana babka, samo še tole:

Noben poklic ni ne pod menoj, ne nad menoj, vsak pač opravlja svoje delo. Če si pa morda zgrešila, prav pred kratkim je sindikat izboril tudi "skupini J" višje plače. Zato spet nekaj nakladaš. In kdo pravi, da jaz ne mislim na njih? A mi morda predlagaš, da mednje vsak mesec razdelim del svoje plače, ali kaj naj bi po tvoje konkretno naredila? Šla v partnerjevo tovarno in ozmerjala direktorja?

Pa še to: pri nas na šoli učitelji xkrat priskočimo na pomoč v jedilnici pri zlaganju umazane posode, brisanju tal ipd, če je ena čistilka v bolniški, nadomeščata drugi dve, učitelji pa pobrišemo mize in pometemo tla, pa še kaj bi lahko naštela. Zato me tvoj zapis o ljudeh "pod menoj" žali.

Toliko o tem, da je včasih pametno razmisliti, preden kar nekaj nasplošno naklofaš. In to je vse z moje strani, še naprej se bom dostojanstveno borila za to, kar so mi vzeli.

marjja

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

5. feb 2018 7:11

Tudi mene, marjja. Pa je itak brez veze kaj dopovedovat osebam, ki zaradi osebnih zamer do ene, ki je učiteljica, vsevprek pljuvajo ne le po tem poklicu, ampak tudi po bolničarjih, reševalcih, medicinskih sestrah, čistilkah...očitno so vsi tako nesposobni, da si še tistega minimalca ne zaslužijo. In vse to se je naklobasalo zaradi mojega zapisa, da nas inšpektor lahko najde pri oglaševanju dela na črno, če tudi smo skriti za vzdevkom. 

Ognjič

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

5. feb 2018 7:34

Smo že tako naštimani, da svoje delo radi precenjujemo, delo drugih pa podcenjujemo, tudi sama se ne štejem med izjeme. Česar ne poznaš, ne moreš pravično oceniti. In da si vsak misli, da zasluži večji kos pogače, kot ga dobi, ne glede na dejanski prispevek h kolaču.  Jaz bi vsakogar, ki podcenjuje delo drugih, vsaj za pol leta dala na dotično delovno mesto, da bi na svoji koži okusil vse očitane dobrobiti. Glede učiteljevanja pa samo en primer: moj dober znanec z visoko srokovno izobrazbo  je bil po izgubi delovnega mesta v gospodarstvu "prisiljen" prevzeti mesto učitelja na eni od srednjih strokovnih šol..  Dve leti poučevanja sta ga čisto dotolkli in je šel raje za hišnika. 

Cila

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2353

5. feb 2018 8:26

In kaj ima vse tole kreganje skupnega z ohcetjo in piškoti?  Žalostno!

Bog v nebesih se ne zjoče, 

Kadar nad ljudmi obupa,

Z veliko ali malo hrupa,

Se zgodi, kakor on hoče. 

Katrin11

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15430

5. feb 2018 8:36

Ampak, a ni škoda, da se iz ene lepe teme " ohcet" iz zastonj peciva spet žulijo teme, ki jim ne bo nikdar konca! 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 5. feb 2018 08:37

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 5. feb 2018 09:37

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

5. feb 2018 9:25

Trixi je napisal/a:

Ampak, a ni škoda, da se iz ene lepe teme " ohcet" iz zastonj peciva spet žujijo teme, ki jim ne bo nikdar konca! 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 5. feb 2018 08:37

V tem tonu pogovora jasno ne bomo prišli do konca. Zato je čisto vseeno, če se zaključi in tema izbriše.

Gospa Cvetka, želim vam lepo ohcet! 

NutellomAnka

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

5. feb 2018 11:03

Se ne bi mogla bolj strinjati z vsemi vami in se zadnje čase zelo izogibam razpravljanju, ampak nekako nisem mogla požreti teh ... da ne rečem kaj. Vsem dekletom se pa iskreno opravičujem za smetenje.

marjja

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

5. feb 2018 13:31

Upam, da je Cvetka prišla do koga, ki ji bo pomagal okoli piškotov

branka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti