4. feb 2018 22:05
Babka, iz tvojega zapisa razberem, da hočem večjo plačo oz. nekaj od tistega, kar so mi pred leti vzeli, čeprav v službi ne počnem: "vložiti je treba sposobnost, znanje in dobre rezultate......."
Mimogrede, ta stavek nima ne repa ne glave... V kaj naj bi "vložili sposobnost, znanje in dobre rezultate"??
Torej, pred več kot 10 leti, ko smo tudi mi reševali gospodarstvo z dvakratnim nižanjem plač (8% in še nadaljnjih 5%),z znižanjem dnevnic, zamrznitvijo napredovanj in še s čem, si veselo ploskala, s figo v žepu, da nam bo to vrnjeno, ko bo gospodarska rast....itd. Ker pač ves javni sektor samo sedi na hrbtnem podaljšku in molze gospodarstvo, po tvoje? In ker so plačani iz davkoplačevalskega denarja, po tvoje, si ne zaslužijo nič, pa tudi davkov ne plačujemo? Bi morali torej delati zastonj? Vse skupaj strpati v en koš... bi te poslala v razred za 1 leto, ali na intenzivno v bolnico in še kam, da bi občutila vso ležernost javnega sektorja,
Nekaj povprek nakladati je enostavno, dobro bi pa bilo se malo pozanimati, kdo kaj hoče in kaj mu je bilo odvzeto, kakšno izobrazbo ima ipd.
Babka, moj partner ima minimalca, moja pokojna mama je po svojih 35 letih in očetovih 40 delone dobe imela skupno penzijo 450€, moji otroci niso imeli otr. dodatkov, ne štipendij nobenih drugih socialnih ugodnosti, ni mi pripadalo soc. stanovanje kot samohranilki itd. Kdo torej dobi davkoplačevalski denar? - jaz svojega zaslužim!!!
marjja