25. jul 2005 15:52
Sem kar nekaj prebral od po vašem forumu.
Eden redkih moških predstavnikov očitno.. :)
Diete, tudi sam sem se kar nekaj vrtel okoli le-teh. Dejansko nikoli nisem imel težav z težo, nisem bil nikoli "pri tasuhih", ampak glede na moje telo to ni nič čudnega. Če bi bil presuh, bi bil enostavno smešen. V glavnem diete ne pomagajo nič. Dejansko. popolnoma nič ne pomaga, če se človek pazi 14 dni ali pa 90 dni in potem spet prenažira z napačnimi zadevami. Vse kar sem zgubil z dietami, sem dobil nazaj v polovičnem času trajanja diete, ko sem spet normalno jedel, čeprav veliko manj kot prej.
Ko sem bil srednješolec sem se ogromno rekreiral. imel sem rad rekreacijo, potem po srednji šoli, smo začeli viseti po kavarnah in nekateri smo se redili, drugi srečneži, pač ne. Vsi vemo da obstaja kak odstotek ljudi, ki se enostavno ne zredijo. Kako nepravično kajne? V glavnem, po kupu diet, sem se odločil da je tega dovolj (predvsem ko sem lovil mojega psa čez polje, ko jo je ucvrl za srno in sem skoraj padel skup po 100m). odločil sem se narediti konec brezdelju.
Torej, vsak dan sem se začel rekreirati. po pravici povedano samo prve tri dni na silo, potem mi je postalo všeč. V glavnem je zdaj včasih že tako, da ponavadi pred službo, okoli 6h do 6.30 vstanem in grem tečt (zjutraj mi edino tek paše), potem zvečer spet obvezno nekaj, pa naj bo to tek s punco ali pa rolanje ali pa kolesarjenje. Čas se težko najde, to vsi vemo. Ampak če ne gre drugače, pač žrtvuješ kako nočno urico. Torej magari ob 10h zvečer na rolerje. Poraba kalorij je v mojem primeru velika. Jem pa nemastno hrano, vse kar se je dalo, sem zamenjal z "light" izvedbami in kruhu se izogibam kot vampir križa.. (ker sem sicer obseden z raznoraznimi toasti in sendviči :) ) Ampak ker sem le človek in pomankljivosti in salbosti pridejo samoumevno z obstojem, se tudi tega načina prehrane rad pregrešim. In počasi ter sigurno vseeno lezem proti mojim želenim kilam.
Zresnil sem se pri 108 kilogramih, kar boste vsi priznali, da je za 176 cm izredno preveč. po nekaj dietah sem še pridobil 3 kg in se spravil k zadevo po zgoraj opisani logiki. Trenutno sem na 90 kg. Ampak več ali manj kvalitetnih. Na začetku sem se le rekreiral, na hrano malce bolj pazim šele od nekje marca. V petek odhajam na morje in sem zadevo še pospešil. TOLE SICER ODSVETUJEM, ampak zdaj sem že toliko not in si ne morem pomagati da nebi probal. Zaužijem namreč nekje med 600 in 800 kalorij dnevno in poskrbim da jih pokurim nekje vsaj 4000 na dan. To traja že 4 dni in bo še dva cela.. Tak dnevni deficit pri vnosu je nedvomno prevelik. Ampak me zanima kak bo učinek. V tem trenutku mi že pošteno primankuje energije, razmišljam bolj težko in prisegel sem si da ne stopim na vago do srede. V glavnem pa skrbim da ne manjka vitaminov in OHjev, ok, manjka že, samo da nisem popolnoma brez. Privoščil sem si to, ker sem pač ene teden prost in sem rekel, da naredim en test.. )
V glavnem je cilj priti nekje na 80-85 kg (manj bi bilo verjetno že težje, tudi z vsem športom in fitnesom sem pridobil kar nekaj mišične mase, kar nebi rad izgubljal). Brez diet, z rekreacijo in malce pazljivosti pri prehrani. Cene light in zdrave prehrane niso astronomske in če ne damo denarja vase, kam ga bomo pa dali.
Malce daljši post, se opravičujem, razložil sem pač svojo logiko hujšanja: mislim svojo, pač nasvet, da naj se raje rekreira in zbija kalorije kot da hodi po dietah. Nekje 400 Kcal deficita dnevno, zna biti učinkovit način zbijanja telesne mase in oseba nebi smela preve trpeti, nasprostno, tega se mimogrede navadiš..
selinko