Hujšanje?

tocka  

član od: 10.6.2004

sporočila: 170

tema odprta - 10. jun 2004 20:12 | ogledi: 5.808 | odgovori: 20

Lep pozdrav!

Sam nova v vašem forumu in inmam nekaj vprašanj in upam, da mi boste odgovorili.

Stara sem 19 let in trenutno imam 61kg!Kar je veliko preveč, saj nikoli v življenju še nisem imela toliko, največ 55. Visoka pa sem 157cm. Bliža se poletje in rada bi shujšala. Brala sem nekaj o tej 90dnevni dieti. A je res učinkovita? Mi jo priporočate?

Želela bi shujšati 10kg, tudi če bo samo 7bom zadovoljna.

Sprobala sem že veliko diet, me drugim tudi 14dnevno, v enem tednu sem izgubila 3kg, vendar so kar hitro prišli nazaj. Rada pa bi da bi ostala pri tistih kg, kolko bom pač shujšala. mi to 90dnevna dieta omogoča.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore in upam, da me boste vsaj malo podprli, ker brez podpore mi ne bo uspelo.

papa;)

ivana ozvatič

Tjanca  

član od: 6.7.2002

sporočila: 265

11. jun 2004 8:58

Moja dieta: -hrana s čim manj maščobe (in na krožniku naj bo samo ena hrana), -sadje -nič kruha, -veliko vode in -predvsem gibanje - kolesarjenje, hoja (v hribe), plavanje To ni sam 90 dni ali 14 dni ampak vsak dan... Izogibaj se: -pice, -gazirane pijače, -hamburgerjev, -sladic -burekov -in podobno... Srečno! Lp, Tatjana

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

11. jun 2004 9:19

Preberi Ločevanje živil 90 dni, na forumu o zdravi prehrani. Če ne ješ dokler ne prebereš vsega boš že shujšala kakšno kilo (malo za hec). Tam je veliko napisanega, veliko receptov in idej, pa medsebojnega spodbujanja. Suzana

iri  

član od: 12.11.2001

sporočila: 247

11. jun 2004 13:09

Poletje je idealen čas za hujšanje. Zaradi vročine nimamo toliko apetita in ponavadi se poleti ne kuha kaloričnih jedi, ampak jemo veliko zelenjave, sadja, mrzle testenine z zelenjavnimi prelivi, riž z zelenjavo, meso na žaru in veliko veliko vode. Telovadba - plavanje in ne preveč sončenja. LP

mbarbe  

član od: 16.12.2002

sporočila: 187

11. jun 2004 19:15

Naj mi nekdo pomaga. Kam naj pogledam za to 90-dnevno dieto? Hvala! LP, Branka

marika  

član od: 4.5.2004

sporočila: 125

18. jun 2004 7:50

Si še čisto premlada, da bi se igral z raznimi dietami. Spremeni način prehranjevanja, še prej pa preberi kakšno knjigo, ki razlaga, kako potekajo procesi v našem telesu, kaj se dogaja z zaužito hrano in podobno. Če ne boš brala, ne boš razumela! Noben nasvet ne pomaga, če sama ne razumeš zakaj. Moja hči ni na dieti, je pa močno spremenila prehrano (17 let, 165 cm, 61kg) in ne gra za izgubljanje kilogramov, ampak za njeno splošno dobro počutje, veliko življenjske energije in pa predvsem (kar je najpomembnejše) izboljšanje zdravja, saj so njene bolečine manjše skoraj za polovico in ji že več kot tri mesece ni bilo potrebno do zdravnika, niti vzeti protibolečinskih tablet. In vedi: ČUDOVITA IN OHRABRUJOČA OBLJUBA MATERE NARAVE SE NAMREČ ŠE VEDNO GLASI:«V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA.«

s.fornitore  

član od: 23.7.2005

sporočila: 6

23. jul 2005 18:31

predlagam ti Shapeworks!!deluje 100% s.fornitore

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

23. jul 2005 20:10

Gospod prodajalec, ali zastopate tudi njih? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

23. jul 2005 21:35

ČUDOVITA IN OHRABRUJOČA OBLJUBA MATERE NARAVE SE NAMREČ ŠE VEDNO GLASI:«V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA.« Na tole bi nekaj dodala... Nihče nima patenta na svoje maščevje. :) diling

selinko  

član od: 25.7.2005

sporočila: 1

25. jul 2005 15:52

Sem kar nekaj prebral od po vašem forumu. Eden redkih moških predstavnikov očitno.. :) Diete, tudi sam sem se kar nekaj vrtel okoli le-teh. Dejansko nikoli nisem imel težav z težo, nisem bil nikoli "pri tasuhih", ampak glede na moje telo to ni nič čudnega. Če bi bil presuh, bi bil enostavno smešen. V glavnem diete ne pomagajo nič. Dejansko. popolnoma nič ne pomaga, če se človek pazi 14 dni ali pa 90 dni in potem spet prenažira z napačnimi zadevami. Vse kar sem zgubil z dietami, sem dobil nazaj v polovičnem času trajanja diete, ko sem spet normalno jedel, čeprav veliko manj kot prej. Ko sem bil srednješolec sem se ogromno rekreiral. imel sem rad rekreacijo, potem po srednji šoli, smo začeli viseti po kavarnah in nekateri smo se redili, drugi srečneži, pač ne. Vsi vemo da obstaja kak odstotek ljudi, ki se enostavno ne zredijo. Kako nepravično kajne? V glavnem, po kupu diet, sem se odločil da je tega dovolj (predvsem ko sem lovil mojega psa čez polje, ko jo je ucvrl za srno in sem skoraj padel skup po 100m). odločil sem se narediti konec brezdelju. Torej, vsak dan sem se začel rekreirati. po pravici povedano samo prve tri dni na silo, potem mi je postalo všeč. V glavnem je zdaj včasih že tako, da ponavadi pred službo, okoli 6h do 6.30 vstanem in grem tečt (zjutraj mi edino tek paše), potem zvečer spet obvezno nekaj, pa naj bo to tek s punco ali pa rolanje ali pa kolesarjenje. Čas se težko najde, to vsi vemo. Ampak če ne gre drugače, pač žrtvuješ kako nočno urico. Torej magari ob 10h zvečer na rolerje. Poraba kalorij je v mojem primeru velika. Jem pa nemastno hrano, vse kar se je dalo, sem zamenjal z "light" izvedbami in kruhu se izogibam kot vampir križa.. (ker sem sicer obseden z raznoraznimi toasti in sendviči :) ) Ampak ker sem le človek in pomankljivosti in salbosti pridejo samoumevno z obstojem, se tudi tega načina prehrane rad pregrešim. In počasi ter sigurno vseeno lezem proti mojim želenim kilam. Zresnil sem se pri 108 kilogramih, kar boste vsi priznali, da je za 176 cm izredno preveč. po nekaj dietah sem še pridobil 3 kg in se spravil k zadevo po zgoraj opisani logiki. Trenutno sem na 90 kg. Ampak več ali manj kvalitetnih. Na začetku sem se le rekreiral, na hrano malce bolj pazim šele od nekje marca. V petek odhajam na morje in sem zadevo še pospešil. TOLE SICER ODSVETUJEM, ampak zdaj sem že toliko not in si ne morem pomagati da nebi probal. Zaužijem namreč nekje med 600 in 800 kalorij dnevno in poskrbim da jih pokurim nekje vsaj 4000 na dan. To traja že 4 dni in bo še dva cela.. Tak dnevni deficit pri vnosu je nedvomno prevelik. Ampak me zanima kak bo učinek. V tem trenutku mi že pošteno primankuje energije, razmišljam bolj težko in prisegel sem si da ne stopim na vago do srede. V glavnem pa skrbim da ne manjka vitaminov in OHjev, ok, manjka že, samo da nisem popolnoma brez. Privoščil sem si to, ker sem pač ene teden prost in sem rekel, da naredim en test.. ) V glavnem je cilj priti nekje na 80-85 kg (manj bi bilo verjetno že težje, tudi z vsem športom in fitnesom sem pridobil kar nekaj mišične mase, kar nebi rad izgubljal). Brez diet, z rekreacijo in malce pazljivosti pri prehrani. Cene light in zdrave prehrane niso astronomske in če ne damo denarja vase, kam ga bomo pa dali. Malce daljši post, se opravičujem, razložil sem pač svojo logiko hujšanja: mislim svojo, pač nasvet, da naj se raje rekreira in zbija kalorije kot da hodi po dietah. Nekje 400 Kcal deficita dnevno, zna biti učinkovit način zbijanja telesne mase in oseba nebi smela preve trpeti, nasprostno, tega se mimogrede navadiš.. selinko

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti