7. jun 2016 16:09
onkica1 je napisal/a: |
Ugotovila sem, da ko pridejo prijatelji, mi je najceneje speči pico in še najemo se. Vedno je v trgovini kakšen sir v akciji, dovolj kvalitetni so tudi edamec od Spara, Merkatorja.. |
onkica1 omenila si tudi pico pa sem želela še napisati. Da mene vedno po beli moki boli trebuh oziroma se mi napihne. Ne prenašam dobro bele moke in ni tako zdrava. Vedno če gremo v gostilno in naročimo pico imam po pici potem tako slabo vest, ker vem, da moke ne prenašam dobro pa jo vseeno jem, ker je dobra. Ko jo sama naredim pa kupimo belo moko in rajši dam več za bolj zdravo polnozrnato moko. Zmešam malo bele ravno toliko, da je in največ polnozrnate za pico. Najboljšo polnozrnato moko pa dobim od Spara, ki je 0, 99 na 1kg https://www.spar.si/sl_SI/spar-znamke/spar_natur_
Poradižnik za pico pa smo vedno kupovali v pločevinki, ker sem vedno mislila če bom kupila cenejši paradižnik, da ne bo tako dobra pica ampak sem se zmotila, pa smo dali enkrat na pico paradižnik iz Eurospina Passata di ponodoro. Cena tega paradižnika je okoli 0,76 1000g in se mi je zdela pica celo boljša.
V Eurospinu najdeš lahko veliko dobrega.
Za bolj zdravo moko pa se mi zdi, da je bolje dati več kot pa premalo!
pomoc