Zdravo. Na vas, bolj izkušene ženske in moške, se obračam z vprašanjem, kako naj kaj privarčujem. Pa da vam za začetek povem, da imam plačo minimalno, to je cca vse skupaj (prevoz in malica) 750 eur. Ko plačam vse (telefon, potrošniški kredit, stanovanjski kredit, zavarovanje, za hrano dam 100 eur, stroški bančnega paketa, vožnja,..) mi ostane cca 150 eur.
S tem denarjem potem razpolagam do prihodnje plače. Ta denar gre za malico v službi (občasno si nesem od doma, ampak za na kakšno kavo ali če se mi npr. res kaj zalušta pojest), kdaj kakšno kavo s prijatelji, RES nujna kozmetika (ženske zadeve,..),.. vmes pride kakšen rojstni dan ali se gre kam na obisk,.. To so pač mesečne obveznosti.
Zanima me, kakšen predlog imate še zame, da bi si na mesec privarčevala vsaj 50 eur, brez da bi jih pogrešala?
Odpovedala oziroma spremenila (pocenila) sem že dosti stvari, npr. zmanjšala račun za telefon iz 50 na 26, odpovedala sem se frizerju in barvanju las (to je bilo najtežje,..), od kozmetike kupujem poceni stvari (šampon tisti koprivin, ali kar od balee, gele za prhanje za 1 eur, edino za kremo za obraz dam res 13 eur ker mi najbolj paše na obraz,.. razmišljam da bi še to morda poskusila kakšno cenejšo,..po drugi strani pa je ne kupujem vsak mesec, namesto deodoranta v 98% uporabim sodo bikarbono,..). Prav tako ne kupujem make-upa, mogoče 1x na leto maskaro, pa še kakšen tak "priboljšek", konec koncev moram imeti tudi kaj takega,.. ;)) Oblačila si kupujem "na veliko", se pravi grem v trgovino ko rabim več stvari hkrati kupit, ne kupujem npr. vsak mesec neke modne prčkarije,..
Ne vem več, čemu naj se odpovem. Hrano (predvsem sezonsko zelenjavo) mi dajo še starši kaj, pralni prašek tudi ponavadi,.. Ostalih stroškov ne morem zmanjšati, to so fiksni.
Prosim za kak nasvet. Hvala iz srca :)
majciqa