31. maj 2004 11:00
Ampak zapisali ste, da več kalorij dobimo z dihanje, potemtakem, bognedaj preveč dihat. Meni se že žganci poznajo, kaj šele, da bi hlastala zrak...
Vse to mi je jasno, biti na zraku, se razgibavati. Tale vaša teza, da kalorija dobivamo z zrakom in ne s hrano, pa ne čisto, pa pustimo to...
Aja, vzemite si čas za sprehod? Oh, ja, če doma žena kuha, pospravlja, lika, pa še skrbi za otroke, sigurno nima prav veliko časa se sprehajati, ni res? Mogoče se moški še lahko v takšni družinski skupnosti. V življenju vedno vzameš prioritetna opravila. Meni se zdi bolje, da se vsak dan malčkom posveti in se jim skuha, dela z njimi naloge, pozno popoldne ko pridemo iz služb, kot da bi rekla; veste kaj, jaz bom rabila kalorije in grem na en dolg sprehod?
Saj to je tudi ena dolga in praktično nedokončana tema, povem pa vam, da včasih kuham ob enajstih, polnoči, ker prej enostavno ni časa, kaj šele, da bi šla na sprehod... Pač, naša država nima izboljšanega statusa za ženske, ki bi lahko hodile prej domov iz službe. Je treba delat, da se zasluži dovolj, ne?
lp, lidka