10. dec 2015 11:14
Za Božično ali Novoletno sladico lahko naredimo tudi sladoledno bombo.Priprava je hitra, naredimo jo tudi kakšen teden prej, damo v zamrzovalnik in 3 ure pred postrežbo jo vzamemo ven, prelijemo s stopljeno čokolado, okrasimo in postrežemo..pa še en par fotografij v lažjo predstavitev.Potrebujemo en panettone, sladoled, po želji še kakšen domač biskvit in vloženo sadje.
Kupimo kar en panettone in ga narežemo na rezine, ter s temi rezinami obložimo okroglo skledo, v katero smo prej dali prozorno folijo.
Rezine po želji poškropimo z sokom od kompota.
V polovico naložomo sladoled, malo sadja in pokrijemo z rezinami panettona ali pa z kakšnim našim biskvitom.
Naložimo preostali sladoled in sadje , ter spet pokrijemo z biskvitom.
Vse skupaj dobro prekrijemo z prozorno folijo in damo v zamrzovalnik.Tri ure pred postrežbo vzamemo ven iz zamrzovalnika, obrnemo na pladenj..ker smo imeli spodaj folijo se lepo obrne.Po želji pred postrežbo polijemo s stopljeno čokolado in okrasimo.
Meni okrasitev ni najbolje uspela, je bila ta sladoledna bomba odlična.Uporabila sem jabolčni sladoled s cimetom in amarena sladoled..dodala pa sem vložene višnje v Porto vinu, s tem sem tudi navlažila biskvite.
Ta bomba je praktična, ker jo lahko delamo prej in osvežilna sladica po dobri praznični hrani.
Vrtejbenka
Sporočilo je spremenil(a) Vrtejbenka dne 10.dec 2015 11:15