10. maj 2015 6:44
Pred leti ko sem opremljal stanovanje sem rekel, da bom stanovanje opremil s slovenskim pohištvom. Na koncu imam vse drugo samo slovensko ne. Kuhinja italijanska, dnevna soba pohistvo -avstralska, sedežna nemška, kuhinjska tehnika nemška, turska, otroška spalnica nemška, hodnik in spalnica pa slovenska. Z ženo sva bila zelo razočarana nad slovenskim pohištvom, če so pa že razstavni elementii v trgovinah bili zelo slabem stanju.
Kar se pa hrane tiče, pa se trudimo kupovati slovensko vendar so tudi tukaj problemi. Nazadnje sem na tržnici kupil slovenski krompir in plačal za 1,7 kg cca. 7 evrov. Sem prišel domov jezen kot ris. Zdaj raje v sparu kupim francoskega ali pa avstrijskega edino egiptovskega se branimo, kateri zdaj poplavlja vse naše trgovine. Paradižnik slovenski je po okusu isti kot nizozemski samo da je veliko dražji. Zato raje v lidlu kupujem cesnjev paradižnik iz Španije. Domača samooskrba je katastrofalna, nažalost.
Aja, še to naj omenim. Prejšnji vikend je nekdo pred vhodom v živalski vrt v Ljubljani prodajal slovenske sparglje in jagode. Ampak zanimivo je to, da je bilo vse pakirano v italijanskih kartonastih skatlah. Tolk o slovenskem izvoru.
Kako je pa z trznicami in branjevkami? Oddaja na POP TV pred meseci je pokazala resničnost in bedo slovenskih proizvodov.
Nažalost takšno je moje razmišljanje o slovenski kvaliteti, čeprav si želim, da bi bilo drugače.
fasulas