10. maj 2015 9:33
Saj ničesar več ne proizvajamo. Razen bio eko hipsterske lokalne prehrane, ki je postala tečna kot podrepna muha. še bolj kot tečna pa nedostopna. Dve glavici radiča, ki jih moja šestletnica poje sama poleg kosila 3,99?!
Iz razloga podpiranja domačih proizvajalcev, sem se zadnjič ustavil v Tržiču in si privoščil Peko čevlje. Slabših čevljev še nisem nosil. na polici še celo izgledajo, na nogi pa dizajn kar izpuhti. S tem nakupom se je končala moja zgodba o podpiranju domačih proizvajalcev.
Vedno več kupujem v Italiji, kot včasih. Sir pol cenejši in neprimerno boljši in raznolik. Naš Bohinjski sir, ki mi je všeč, ga stane za vzorec toliko kot tam četrt hlebca. O izbiri artiklov, da ne izgubljam časa.
Celo olivno olje kupujem uvoženo, ker mi vsi prodajajo pikantnost za kvaliteto, mene pa zanima okus in se ne pustim nategniti.
Fondin gojen Brancin za 20€ kg?!
Kar se oblačil in prostega časa tiče uporabljam Decathlon, kar se doma tiče Ikea, oblačila v Areni Zagreb. Z enim artiklom prinesem noter bencin.
Deset let je minilo, kar sem kupil gospodinjse aparate, odločil sem se za Bosch, brez enega samega problema ob konkretni dnevni uporabi. Moja mama je zvesta Gorenju, vmes je menjale vse vsaj enkrat.
Za vse ostalo je pa tu Ebay.
Žal, si lahko na ta način precej dvignemo kvaliteto življenja.
Ni pa res, da se ne da pri nas ponuditi konkurenčnega izdelka, dober primer je Chili Pipp. Njihove omake so konstantno v hladilniku, kljub ceni. Še vedno mi je všeč 10 let star Tom kavč, kupoval sem redno Ptujski luk, Lušt mi je bil zanimiv samo na začetku.
Sto proti ena razlogov za nekupovanje slovenskih izdelkov. Ebiga.
Commis débarrasseur