8. feb 2006 17:33
Nekoč je gospod iz slovenskega protokola pojasnil, da se orožje( torej tudi ostri predmeti kot je nož) v diplomaciji ne podarjajo. Ko je do takega spodsljaja prišlo, je obdarovanec poslal po pošti simbolični kovanec.
Jaz sem nekoč podarila nože za ribe in sem si pustila plačati 1 tolar.
Pojma nimam o metalurgiji, vendar pranje z vročo vodo ne more "stumpat" noža, saj ne postane mehak in upogljiv, torej ne zgubi na lastnosti kovine, če ga opereš z 37 st vode.
Mislim, da to navodilo izhaja še iz časa, ko so imeli drugačne materiale, ki so se pri samem rezanju že zvili.Ko brskam po spominu, se mi zdi, da sem dejansko to tudi nekje prebrala.
Da je veljalo za čase pred sedanjo kvaliteto.Zagotovo pa noži niso za v pomivalni stroj.
Pred tremi leti sem nekaj pekla pri moji sorodnici mojih let, ki je dobila mikser za poroko v letu 1979. Ker so ji rekli, da mikserja ne sme prati, naj povem, da je bil tako ogaben, da sem se ga takoj lotila z detergentom in krtačko, pa še z zobotrbcem, ker se mi ga je gabilo vzeti v roke.
Ona ga je obrisla samo z vlažno krpo, sicer pa je kao obsedena s čistočo. Toliko o nesmislenih navodilih.
Želim Vam nože, s katerimi boste z veselnjem pripravljaji hrano.
frina