31. avg 2005 22:12
Prodajalec v trgovini mi je razložil da se Dickovi noži brusijo na dve, tri leta, če so veliko v uporabi. Se pravi, v raznih kuhinjah, delikatesah, restavracijah... Nabrusit ti ga mora seveda nekdo, ki ima dobre naprave za brušenje, da ti ga ne uniči. Ti noži so doživljenjski. Se ne uničijo. So pa ostri kot britev. Jaz sem vedno cedila sline, ko sem gledala Jamieja, kako z lahkoto reže, seklja, filira... Sedaj tudi jaz tako počnem. In resnično, pravi balzam!
Ti noži stanejo okrog sedem, osem tisočakov ali več. Jaz sem pač stegovala jezik in dobila ogromen popust... Pa še iskala sem jih kar nekaj časa... Kupila sem si nek osnovni komplet, zdaj mi bojo dostavili še nože za sir, pa sem na konju. In bom imela mir.
Mene je vedno jezilo, ker noži, ponaredki, ali pa neki slabi v kakih veleblagovnicah sploh niso tako poceni!? Pa so že v enem letu za v smeti. Pa kar naprej za brusit. Potem spet iščeš, kupiš novega in evo, ista pesem. Če to ni metanje denarja stran?
Pa sem šparala in tolarčke namenila tudi za to. Prejšnji mesec pa še za Zepter posodo. Uh, Božiček je pa še daleč...