Masterchef slovenija

Zelda  

član od: 26.5.2008

sporočila: 66

3. apr 2015 10:25

Baklavamoz, a te gledamo v oddaji?

Zelda

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

3. apr 2015 13:19

Ja, problem je cas, zato pa pri skoraj vseh kandidatih piše : nezaposlen . In vsi so tam, da bi dobili denar oz.nagrado. ker tisti, ki je dober ima pač službo in v take avanture ne rine .

hedonist

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

4. apr 2015 8:20

Kdaj pa bo prva oddaja na tv? 

Občasno gledam oddajo 3-2-1 kuhaj, hvraška RTL. Je zanimivo. Meni predvsem to, kako si mi, amaterski kuharji, nekaj predstavljamo, in smo prepričani v svoje ideje in da so jedi super (ker jih pač domači radi jedo, kot smo jih vajeni prirpavljati - to razberem iz komentarjev udeležencev), potem te pa sodniki razsujejo. Enim je vseeno, eni jočejo, eni so jezni.

 

Je pa tak show priložnost, da dejansko vidiš, koliko je tvoja kreativnost v skladu s pričakovanji sodnikov, ki jim ne gre oporekati strokovnosti, predvsem pa je treba izpolniti pričakovanja glede na zadano nalogo. 

Bi bilo zanimivo sodelovati v taki oddaji, nič ne rečem. Še bolj zanimivo je pa opazovati.

 

Torej, kdaj je prvi masterchef na tv ekranih?

mamamia

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

4. apr 2015 8:49

mamamia, kolikor vem, je bila prva oddaja na sporedu v četrtek ob 20.uri, ponovitev pa je bila včeraj. Sicer je ne spremljam, ker se raje ukvarjam z našo novo članico

kača

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

4. apr 2015 10:18

mamamia, če se naslednje leto prijaviš, imaš vso mojo podporo :) Sicer ne spremljam reseničnostnih šovov, masterchef mi je pa ok, predvsem zato, ker je več govora o hrani kot o tekmovalcih. Poleg tega je zanimivo opazovati katere bolj ali manj nenavadne sestavine pašejo skupaj, ali pa tudi ne :) Prva oddaja ni nevem kaj. Gre bolj za predstavitev tekmovalcev, kuhanja pa je bolj malo. Naslednjič bo pomojem bolj zanimivo. 

the tina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

4. apr 2015 11:28

the tina, pestuj malčico (ali malčka) ob gledanju, pa imaš dve muhi na en mah. Sicer pa čestitke 

 

Sem si ogledala četrtkovo oddajo, zavrtela nazaj  danes in v miru pogledala. Na sporedu je sicer ob sredah in četrtkih zvečer.

Je nekako tako, kot sem pričakovala, tudi nekaj pozerstva pri sodnikih, kot smo vajeni v tujih šovih (seveda je vse po scenariju, in tako pač je, naj nam je všeč ali ne; licenca je licenca). 

Se je pa pokazalo, kaj pomenijo pričakovanja glede na to, kaj počnemo doma in kako to ocenijo drugi. Ena tekmovalka kar ni prišla k sebi, ker njena kombinacija za sodnike ni tisto, kar bi po nekih pravilih pričakovali, oziroma je v nasprotju z vsem, kar naj bi v kulinariki veljalo. A tako to je. Če se odločiš preizkusit svoje sposobnosti pred občinstvom, je treba vzeti v zakup tudi to, da vseh ne boš navdušil. 

 

 

Bomo videli, kako bo naprej, ko bo še več kuharije in bodo ocene vedno strožje. 

mamamia

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

4. apr 2015 20:49

Jaz sem pogledala prvi del, pa so se mi zdeli sodniki neki wannabe strogi in Ramseyi, predvsem sodnica, pa me je minilo. Mislim da dobim več izkušenj ko vas berem tu na kulinariki, kot pa pogledam tistih 30 min v eni uri, ker so na vsakih nekaj minut itak reklame. 

yulchi

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

4. apr 2015 20:51

In btw. jaz bi tudi navijala na mamamio, ker je pravi virtuoz v kuhinji 

yulchi

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

4. apr 2015 22:11

Sicer še nisem gledala, ampak če je res realno ocenjevanje, bo končno ena zanimiva oddaja :D

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

5. apr 2015 7:48

bannanna je napisal/a:

Sicer še nisem gledala, ampak če je res realno ocenjevanje, bo končno ena zanimiva oddaja :D



 

Kolikor sem videla v tej eni oddaji, je bilo kar realno, seveda glede na videz, ne moremo pa gledalci reči nič o okusu. Ocenjevali so videz krožnika, torej prezentacijo jedi, okuse ozirma kombinacije okusov, pa spraševali kandidate zaaj so se odločili za sodelovanje in kaj želijo doseči. So pri nekaterih rekli, da se vidi, da se strast do kuhanja in ljubezen do tega početja zrcalita v jedeh. 

Razlike med posameznimi tekmovalci so bile velike, tudi razočarnaj je bilo nekaj, ker so sodniki krožnik slabo ocenili, tekmovalci pa nastopali z argumentom, da je taka jed dobra vsem, ki so jo doslej jedli. To je tista razlika, o kateri sem govorila - ni nujno da tisto, kar je nam dobro, pride dobro skozi sito kulinaričnih izvedencev.

Kot na primer pri kakšnem receptu, ki ga kdo kritizira, beremo odgovor, da je že dobro, saj so doslej vsi vse pojedli. 

Sebe na taki tekmi ne vidim, poznam svoj domet, sloh ko sem videla kaj so pripravili nekateri tekmovalci. Kombinacija okusov bi mi še šla (ne maram preveč izraitih okusov v eni jedi oziroma na enem krožniku, dopolnjevanje okusov je pa sila zahtevna rečin tu ne vem, kako bi šlo ), improviziriam dobro, torej bi se znašla pri pripravi jedi s sestavinami, ki mi jih dajo, prezentacija oziroma podoba na rožniku pa - nula. 

Bom jaz lepo doma ždela in uživala v stvaritvah drugih. Je pa tu na kulinariki nekaj takih, ki jih v takem šovu zlahka vidim.

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti