16. nov 2015 20:15
Nujno, po mojem mnenju, se je najprej treba zmeniti za sestanek z razredničarko IN ravnateljem/ravnateljico. Za začatek vi trije. Za moj pogled je to taka reč, da terja vsaj obveščenost vodstva šole, preden se kliče tudi ostale starše. Sicer lahko postavite razredničarko med Scilo in Karibdo, ona bo v zelo neprijetnem položaju in povsem nemočna, odločiti one na more, se bo pa to pričakovalo, vsaj z ene strani, od nje. Tako pa ne gre in tak sestanek ne bo uspešen. Vsekakor bo tudi kasnejši sestanek s starši ostalih otrok (zakaj le enega???) imel večjo težo, če bo "vpleteno" še vodstvo šole.
O nefizičnem nasilju se vse premalo govori in vse preredko ukrepa, starši pa, žal, prepogosto brezkompromisno ščitijo svojega otroka (saj ščititi ga morajo, vendar le do tja, do koder je to pač, glede na njegovo vpletenost v problem, korektno), v glavnem z " apripori" položajem Moj pa že ni tega naredil........ tako se, morda nehote, veča toleranca do teh oblik nasilja in daje povzročiteljem vedeti, da je njihovo početje sprejeto kot nekaj normalnega.
Pa poročaj o dogajanju, se bo še kdo našel v podobnem položaju, mu bo koristilo.
rimljanka