16. dec 2014 15:12
letos sem prvič okrasila medenjake z belo glazuro s smetano. Zelo sem zadovoljna, saj se je glazura hitro strdila in je snežno bela.
Lisa
16. dec 2014 15:12
letos sem prvič okrasila medenjake z belo glazuro s smetano. Zelo sem zadovoljna, saj se je glazura hitro strdila in je snežno bela.
Lisa
16. dec 2014 15:16
Tatjana - hvala.
lp
tadeja 13
16. dec 2014 16:40
@LEDENKA_ bi mi lahko zaupali recept za te prekrasne linške srčke?
hvala in lep pozdrav!
Kulinaričarka
17. dec 2014 10:14
Pozdravljeni,
Prosim, če bo lahko napisali recept za belo glazuro s smetano saj je nikjer ne najdem.
Hvala.
17. dec 2014 14:41
Domači ferrero rocher
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
17. dec 2014 19:55
angie :)
19. dec 2014 0:14
Po dolgem času se ponovno oglašam, z recepti za katere ste prosili.
ČOKOLADNE ROŽIce
50 g drobno nasekljanih olupljenih mandljev
30 g grenkega kakava
110 g moke
ščep soli
100 g sladkorja
90 g masla
1 rumenjak
zgnetemo testo, ki je precej trdo, razvaljamo, izrežemo oblike in spečemo (180 stopinj celzija 10-15 minut). Ohlajene rožice premažemo s stopljeno belo čokolado z žlico olja (jaz sem porabila 200 g bele čokolade). Posujemo z ostružki ali mrvicami.
LINŠKI PIŠKOTI
100 g škroba
500 g moke
100 g sladkorja
20 g vanilin sladkorja
ščep soli
naribana lupina ene limone
350 g mehkega masla
4 jušne žlice kisle smetane (včasih dam 2 žlici kisle + 2 žlici smetane za kuhanje)
Naredimo po klasičnem postopku za piškote. Jaz uporabim včasih 2 marmeladi(nazadnje malina + marelica).
lp
ledenka_
19. dec 2014 13:26
POMOČ PROSIM
Kje bi lahko kupila Nuss nougat za piškote? Sem bila v Leclercu in Mercatorju in nisem našla.
http://www.oetker.de/unsere-produkte/backzutaten/f
19. dec 2014 13:29
Etka, me preseneča, da niste našla, namreč jaz sem nugat ravno v Sparu običajno kupila, mogoče je zdaj v predprazničnih dneh pošla zaloga in se je najbolje ponovno napotit v trgovino ali povprašat prodajalke, če jih bodo kaj obnovili.
Poglejte torej še v Mercatorju in Tušu.
anka
19. dec 2014 13:41
Moram povedat, da ga tudi sama ne najdem. Mislim, da ga nimajo nikjer-sem ekstra iskala. Edino ena zadeva je možna za pokombinirat in sicer: v Cool hausu v Lj. nasproti Mercator hipermarketa in ali v Novi Gorici v Qulandiji imajo lešnikov namaz, ki je zelo dober, stane pa cca 8E.
Če sem kaj pomagala.
brankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polžki z mesnimi kroglicami
Peresniki po bolonjsko