15. dec 2014 17:57
joj Darjuska, ti pa tko krasne piskotke peces in krasis, da se jih sploh ne morem nagledat ...ruto dol!
angie :)
15. dec 2014 17:57
joj Darjuska, ti pa tko krasne piskotke peces in krasis, da se jih sploh ne morem nagledat ...ruto dol!
angie :)
15. dec 2014 18:46
take piškotke je pa škoda pojest...Darjuška
mladikica88
15. dec 2014 19:05
Dober večer,
videla sem jogurtove (najbrž) žepke pri postu od Dari. Kako narediti, da marmelada ostane v žepku. Vse sem že poskusila, tudi s termostabilno marmelado, robove stiskam z vilico, pa je vedno marmelada vsa na peki papirju. Žepki so pa prazni. Kako debelo jih valjate, koliko marmelade na krogec - seveda na kako velik krogec.
Bom zelo vesela pomoči, hvala.
Marija
cukrpekarca1
15. dec 2014 19:10
Ja, seveda ne smem pozabiti pohvaliti vseh vas, ki ste že ogromno napekle in to krasnih in vabljivih piškotkov. Prava paša za oči, res, in verjamem, da so tudi na moč okusni. Kapo dol, cukrpekarce.
Pozdrav,
Marija
cukrpekarca1
15. dec 2014 19:49
cukerpekarca, probaj imeti testo pred uporabo v hladilniku in ga jemlji ven kot za piškote. Razvaljaj na 4-5mm
robove pa sama namažem z beljakom, da se ne odprejo. Takoj, ko imaš pekač pripravljen ga daj v peč. Krog za izrez pa izreži kot imate radi velike-cca 7 cm premera.
Sicer pa vtipkaj v iskalnik marmeladni žepki in malo prebrskaj, mogoče si boš lahko še kaj pomagala.
Uspešno peko ti želim!
branka
16. dec 2014 5:54
Cukerpekarca, kot ti je svetovala predhodnica, pa bo po mojem šlo. Predvsem pa testo ne sme biti pretrdo in ne smeš ga preveč posuvati z moko med valjanjem, pa tudi ko je zvaljano karseda hitro naredi piškote, da se testo ne suši preveč. Lahko si pmagaš tudi tako da rob navlažiš kar z vodo, prepogneš in najprej s prsti dobro potlačiš rob, nato pa še z vilico in tudi to kar krepko, da se sprime. Lani sem prvič uporabila marmelado za peko (letos jo še moram kupiti) in mi ni niti pri enem steklo ven.
Uspešno peko
tedyka
Sporočilo je spremenil(a) tedyka dne 16.dec 2014 05:55
16. dec 2014 7:19
Vse ste zelo pridne, in imate zelo lepe piškote.
Še skromen delček moje letošnje peke, ki se še ni končala:
SMARTY1
16. dec 2014 8:44
Moji prvi makroni in korenčkovi piškoti
jaz robove pri vsakem stisnem in nato samo z vilico pritisnem, da se vidi nazobčano, tako mi ostane marmelada v glavnem vsa noter
LP, Tatjana
16. dec 2014 14:17
Najprej vse pohvale za čudovite piškote , slikce in mnenja, ki jih delite z nami. Včeraj sem delala medenjake in jih okrasila z snegom iz beljaka, sladorja in limoninega soka, sedaj so pa na sušenju pa okras še vedno ni suh, se lepi. A obstaja kakšna "pomoč" za hitrejše sušenje.
tadeja 13
16. dec 2014 14:22
Jaz vedno oblijem vroče in se v bistvu takoj posušijo, uporabljam pa isti obliv, upam, da se bodo sploh posušili, sama bi poskusila s fenom
lp, Tatjana
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Najboljši limonini razpokančki