14. avg 2014 14:52
Mene ni nihče učil kuhat, mi sploh niso pustili, moja mama pa nikol ni znala več kot ene par jedi, se mi zdi, da šele zadnje čase, ko pač kuha sama, da se je naučila. Pa ne, da kuha slabo, karkoli je naredila, je vedno bilo dobro. Je pa omejena z eksperimentiranjem, ker brat in oči ne marata zelenjave. Vseeno se mi zdi, da znam jaz skuhat karkoli, edino kake napredne tehnike, flambiranje ipd. to še za vsak slučaj nisem probala :)) razen enkrat po nesreči, ko je gorelo 1 m v luft...
Eksperimentiram od prvega dne, vsak recept naredim po okusu, merim edino sestavine za peciva, kruh... Npr. edino kar res nisem znala, so palačinke. Nikjer ni bilo natančnih mer recepta in 2 leti so bile moje palačinke kot podplat.
Pa še zdaj se sproti učim, pogledam youtube filmčke, ker mi je to pač zabavno :) Kuham res se mi zdi dobro (kdor ima rad velik zelenjave), pa ne uporabljam skoraj nič maščobe, razen če je nujno v kaki sladici pač. Ker pač velinoma kuham zdrave jedi.
Ne maram kuhat vedno istih jedi. Npr. špinača kot klasičn prikuha ... Ampak probam raje to kombinirat npr. v polpetih, enkrat s testeninami, pa s kaki drugo vrsto zelenjave...
xxs