31. jul 2014 17:27
zzak1977, tvoj primer je res drugačen. Tudi meni ni bilo nikoli jasno, zakaj se ponekod res pretirava pri porcijah. S fantom poznava kar nekaj takšnih restavracij, kjer se iz ene porcije oba pošteno najeva, par let nazaj so naju ponekod še čudno gledali, ko si je eden naročil, drugi pa prosil le za krožnik in pribor, danes več ni takšna redkost. Se mi zdi naravnost trapasto, da bi naročala dve porciji in tri četrt pustila na krožniku.
Kar se tiče stavka '...v Afriki so pa lačni.' - res je klišejsko, ampak, če se nekdo nad tem zamisli in mu je potem škoda, da bi njegov nedotaknjen kos mesa romal v koš, to mogoče res ne pomaga tistim v Afriki, spodbudi pa vsaj spoštovanje in odgovornejši odnos do hrane. Skratka, škoditi ne more, koristi pa na žalost tudi ne vedno. Če pa vsaj tu in tam, je pa tudi nekaj .
Drugače pa je pri nas tako, da, ko imamo kakšno praznovanje/družinsko srečanje ali kaj podobnega, pa z velikim veseljem vzamem, kar je ostalo. To potem razdelim med goste, če so pa porcije, pa tako ali tako vsak dobi svojo folijo. Tudi, ko grem na pico je moja stalna praksa, da si zavijem v folijo, kar mi ostane, ker pač cele pice skoraj nikoli ne pojem .
Za konec naj pa še povem, da najraje kuham doma, kjer ostanke na tak ali drugačen način porabimo, v restavracijo pa greva z dragim bolj poredko, da se tu in tam malo pocrkljava .
Sandra_a