Pozdravljeni,
Prejšnji teden sem bila na nekem pogrebu in po pogrebu smo šli v restavracijo. Včasih so na takšnih žalostnih srečanjih postregli kakšen narezek, tokrat pa smo dobili celotno kosilo in to kar pretirano velike porcije z juho, tremi kosi mesa, krompirjem, rižem, zelenjavno prikuho, solato, sladico... Po glavni jedi se je natakarica sprehodila od gosta do gosta in vsakemu ponudila alu-folijo, da zavije ostanke in si jih odnese domov, če hoče. Sama sem vzela tisti košček folije in vzela "ostanke" mesa (v bistvu cela dva kosa), moji sosedi pri mizi pa so odklonili folijo in nepojedena hrana je ostala na krožnikih... Nehote sem se počutila neprijetno, zdelo se mi je, da me bodo sedaj gledali, kako sem škrt, da si še s pogrebščine domov hrano nesem. V bistvu pa ni šlo zato, samo zdelo se mi je škoda, da gre vse v smeti, saj sedaj res niso več taki časi, čeprav meni osebno zaenkrat še kar gre. Potem smo se nekaj pogovarjali o tem in nekako je izpadlo, da je primerno, da če gremo na družinsko kosilo, da ostanke odnesemo domov, da pa iz takih srečanj, kjer je več ljudi (različne družine, sodelavci, sosedi...), pa tega ne delamo.
Zanima me vaše mnenje. Sicer sem mnenja, da so bile porcije, ki so nam jih ponudili pretirano velike, dovolj bi bilo juha, en kos mesa, malce krompirja (testenin ali riža) in solata...
Vesela bom vaših odgovorov.
tisa55