23. jul 2014 15:43
Hudič je v tem, da je kupila dva izdelka, da bi bili njeni kosi popolni ( to je bistvo vprašanja), potem pa jih ni mogla uporabiti na način kot je želela. Jaz bi položila narahlo na torto in nato z občutkom podaljšala proti robu, ker domnevam, da je pripomoček - premajhen.
Popolna torta ni tista, ki ima enake kose, ampak tista, ki jo snedejo z užitkom. Ampak to pride s kilometrino.
Letos sem za RD ( tako moderno pravi moja mala nečakinja) naredila za sodelavce dve torti. Jogurtno - jagodno in čokoladno za naše čokoholike, ki vedno povedo, da bojo samo čokoladno in nič drugega. V stresu, ker se je mudilo, sem pred vsemi razrezala torto. Po občutku. Prva se je prekucnila, druga pa krušila. Ker se zaradi takih stvari ne sekiram več ( bi se pa ena od mojih dobrih prijateljic, ki bi me nato poklicala, če me je motilo, ker kosi niso bili enakomerni). Mene je najbolj razveselilo, da so se čokoholiki pogajali s sadjeljubci, da so prišli vsak do polovičke vsake. Nikomur ni bilo pomembno, da polovička sploh ni imela neke spodobne oblike in so jedli ko uš za robom. ( Naslednji dan sem postregla še z ekspirementalno, z rdečo peso in z vinsko omako. Če ne bi namignila, da so sestavine afrodiziaki, bi bil odgovor še kaj več od tega, da bi imeli še kak drug poskus. Od tega dne dalje sem v bolniški in še nisem prišla do prebavljenih vtisov po vseh tortah).
Glede plastnega rezanja torte pa sem videla, ne pa preiskusila dva predloga: torta se razreže z zobno nitko, valjda novo. Pred rezanjem se na višini s strani napika zobotrebce, da je mogoč enokomeren razrez. Sama uporabljam pripravo z žico, vendar mora biti rezanje počasno, za moj tip biskvita je dobro, je pa omejen po širini.
Ne bom razlagala svojega IQ in njega vpliv na moja praktična znanja, ker štejejo izkušnje. Trenutno se ukvarjam z reševanjem zalivanja mamine kopalnice, ki jo zaliva iz moje kopalnice. Potrebovala sem dva tedna, da sem ugotovila, da je napaka predvidljiva. Kako že rečemo: metoda napačne usmerjenosti. Sem že iskala izvajalca, ki bo zamenjal dve ključavnici. ( V tem primeru sem se pa res zelo sekirala.) Nihče ni popoln.
F r i n a