3. jun 2014 12:47
Sweetness Bakery je napisal/a: |
Zakaj?
Sweetness Bakery
|
Ne maram takih šovov. Bineta Volčiča kot kuharja sicer cenim, sem enkrat z njim celo sodelovala oziroma imela priložnost ga opazovati pri kuhi in potem kuhat, da je on ocenil, kako nam je uspelo.
Ampak on je edino, kar mi je v tej oddaji zanimivo, ostalo me ne pritegne. Tip oddaje, pa to, kako je scenarij pripravljen in vse dogovorjeno itd ...
Kot je rekla Loni, osnovne poudarke itak na Kulslo vidimo, SMARTY1 mi je pa malce na dušo popihala ...
Sem pa z zanimanjem spremljala oddajo Tri,dva, ena kuhaj na hrvaški RTL. Tekomovanje amaterskih kuharjev, ocenjujejo pa jih profesionalni kuharski mojster (Timica Špiček, faca nad facami), ljubiteljska izvedenka za kulinariko in v vsaki oddaji še gost - profi s kulinaričnega področja, večinoma lastniki restavracij. Sistem je na izpadanje, vsak teden se poslovi eden od tekmovalcev. Kuhajo na dano temo - na primer divji prašič in gobe je bilo včeraj - , po lastnem navdihu in receptih, le osnovne sestavine jim dajo. Pred tem so se prizkušali v pripravi jedi, značilnih za vse hrvaške regije, potem nekaj mednarodnih (pica, minestrone na primer) in še in še. Ko jed pripravijo, komisija vsako poskusi in sproti pove, kaj je v redu in kaj ne,tako glede okusa kot videza.
Spremljajo tudi, kako jedi nastajajo in sproti dajo tekmovalcem kak napotek, tekmovalci pa si med seboj pomagajo, svetujejo. Enkrat je enemu zmanjkalo sestavin, ker je nekaj vrgel v smeti, ko mu ni uspelo, pa mu je vsak dal nekaj od svojega in je tako ostal v igri ...
mamamia