13. okt 2014 9:07
Brando - meni je zelo všeč file svinjske ribice v pršutovem ovoju, polnjena s kozjim sirom in šparglji, lahko tudi dodaš dušene gobice. In sicer svinjsko ribico po dolgem razrežeš popopraš, potreseš s kozjim sirom in dodaš bodisi pokuhane sveže šparglje ali odcejene iz slanice, po želji še dušene gobice. Zviješ v zvitek, ki ga zvežeš z vrvico. Potreseš z timijanom in opečeš z vseh strani na ponvi. Opečeni odstaniš vrvico in oviješ s pršutom. Skupaj z sokom iz ponve prestaviš v pekač in pečeš še cca 15 min, da se pršut hrustljavo zapeče. Narežeš na rezine in postrežeš z pečenim krompirjem z rožmarinom. Seveda pa dodaš še tvojo bučo za gušt...
Pri nas zadnje čase večkrat spečemo švedski krompir. In sicer krompir z lupino dobro operemo, z ene strani narežemo na rezine ( spodaj se mora držat skupaj), damo na pekač z olivnim oljem, posolimo, na vsakega košček masla in na dno pol skodelice vode. Peče se cca 1 uro.
Sem pa jo že nadevala tako, da sem v ribico naredila večjo luknjo v katero sem natlačila palčke kuhanega krompirja, šparglje in kose sira. Jo posolila, popoprala, dodala timijan, konice spela z zobotrebcem in spekla v pečici. Da je bila bolj sočna sem jo polila z malo vode in belega vina. Zraven pa postregla dušen riž z jurčki in lisičkami.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 13.okt 2014 09:16