11. jan 2014 18:30
Pošiljam recepte za borovničeve čolničke in rožne piškote, ki sem vam jih poslikala v letošnji decemberski Lisi. Upam, da se bo videl tisk.
Borovničevi čolnički se naredijo res super. Testo enkratno, tudi borovničeva marmelada se fino strdi, hitro so narejeni. So nekaj posebnega na krožniku tako po okusu kot po izgledu.
Rožni piškoti so bolj problematični za izdelavo. Lotila sem se jih, ker sem si v ta namen že poleti posušila cvetove vrtnic in sem pričakovala, da bodo res mega. Testa je ogromno, za prvič priporočam polovično maso. Meni se testo nikakor ni dalo brizgati, zato sem testo nazadnje razvaljala in izrezala rožice. Pri peki mi je testo zaradi pecilnega preveč narastlo, zato priporočam testo brez pecilnega. Ampak, če se dajo brizgati, je verjetno pecilni v receptu potreben. V čokoladni obliv sem dala samo en čili, ker sem imela strašno pekoče in se mi je zdelo več kot dovolj. Potem, ko se je obliv zlil z ostalim piškotom, pa se čili sploh ni čutil in bi verjetno res morala ubogati recept in dati tri stroke, kot je pisalo. Končni okus piškota je sicer dober, ampak ni pa bil "wow" - kot sem pričakovala glede na vse sestavine in čas, ki sem ga vložila v izdelavo.
LP ::: Anja