3. jan 2014 19:00
Pozdravljeni vsi na tem forumu
Najprej vsem voščim vse naj naj v novem letu 2014, da bi se vam želje izpolnile, zdravje vam služilo, denarnice napolnilo, nasmeh in sreča v srcu izpolnilo.
Za praznike sem tudi jaz naredila štiri vrste piškotov iz receptov na naši Kul.Sloveniji:
-moji mehki medenjaki - različne oblike in velikosti ,ki sem jih še prelila z belo glazuro, rumovim prelivom in s svetlečim prelivom za torte in kolače,
-orehovi rogljički - nastalo je nekaj rogljičkov, pa nekaj smrekic, zvezdic,... pa spet prelito z glazurami,
-ovseni piškoti z rozinami,
-navadni piškoti - raznih oblik in velikosti in z barvnimi glazurami.
Vse mase za piškote sem pripravila med tem, ko se je pekla potratna potica - ta pa je najboljša od najboljših.
Vse piškote sem delala prvič, se kolikor toliko držala receptov, seveda brez mojih dodatkov ne gre. To so limonina lupinica, cimet, klinčki v prahu in začimbe za kuhano vino. Vsako maso sem zavila v polivinil vrečko in jo postavila na okensko polico, saj pred prazniki in tudi drugače nimam kaj dosti ptostora v hladilniku. Tako je nastalo pravo malo morje piškotov, vseh barv in oblik .
Nisem pa nič slikala, saj verjetno ne bi znala naložit slik.
lp
cveticamarjetica