11. mar 2004 8:37
ja, d., tudi mi smo tele jušne osnove nekaj let jemali bolj tako tako. Ali smo uporabili vodo, vino, pa malo bolj začinili, ali pa naredili jušno osnovo iz kvasovo-zelenjavnega koncentrata Vitam. Saj bi uporabil pravo juho - a le kje naj jo pa dobim
Potem smo pa letos okoli novega leta sklenili - skuhat juho. Največji problem je v tem, da se mi ob vonjavah kuhanega ali pečenega rdečega mesa kar obrača, napo imamo slabo... Pa se je hitro našla rešitev - plinski kuhalnik za camping na balkon. Kupil sem dva paketa jušne zelenjave v Merkatorju, (dodal še en por in dva lovorova lista), eno mezgovo kost, kos govejega repa in pošten kos dobre govedine (stegno). To vse skupaj v največji lonec (verjetno ima 8 litrov, morda 10), hladna voda, malo soli, zavreti, nato je pa počasi brbotalo in smrdelo na balkonu 4 ure. Potem trde snovi ven, počakaš da se še posede usedlina in previdno prelivaš v posamezne porcije (pri nas 1 l in 1/2 l) -> v zmrzovalnik. Kaj naj rečem, odkril sem, da je zelo malo dela, zaloga lepo počaka, okus pri rižotah in čorbah je pa odločno boljši!
Se splača.