9. okt 2013 7:13
Takole kot očitno vampe in ribe, se da zamenjati tudi možgane z jajci z gobami z jajci. Prav zanimivo, kako so možgani dobri, če misliš, da so gobe, moj sin jih je z veseljem pojedel. Mogoče bi takole tudi jaz vampe pojedla, če bi mislila, da so ribe.
Sicer pa, kadar skuham doma vampe za moža (pa baje zelo dobre), skuham za naju s sinom glavnik, ki ga mož ne je, ali pa ribe, ki jih mož ravno ne obožuje. Pa sin recimo že od nekdaj jetrc ne je. Drugače pa nismo izbirčni. Samo razporeditev na krožniku je recimo pri vsakem malu drugačna. Pri meni čisto malo mesa, pa več ostalega, pri možu ravno obratno, pri sinu pa pol pol.
V gostilnah tako kot Vanja, poiščeva kaj posebnega, kar se doma ne kuha, dunajca in pomfri pač lahko naredim doma takrat, ko nimam kaj preveč časa za kuho.
Kakšne stvari se pač ne kuha, ker je recimo nikoli nismo bili navajeni jesti. To mi sedajle pridejo mlinci na misel. Te sem jedla samo 2x v življenju pri sorodnikih na drugem koncu Slovenije. Niso me tako prepričali, da bi jih sama doma začela kuhati, se jih pa da jesti.
Aja, pa ko sem bila še majhna (spomnim pa se), sem bruhala po mleku. Od takrat pogretega mleka res ne morem več piti. Tudi hladnega ne, če je bilo prej že zavreto, lahko pa še toplega, takoj ko je pomolženo, pa tudi kaj skuhanega na mleku jem, samo smetana se ne sme čez narediti. Tisto poberem dol, ali pa mešam brez prestanka, da se sploh ne naredi.
Okus rastlinske smetane tako na kavi, kot v pecivu mi je pa res več kot obupen, prav tako margarine v kremah pri pecivu.
Nena