16. sep 2013 12:15
Moji hčerki sta nekako pri 9 letih začeli uporabljati računalnik ( to je bilo pred 14 leti) sprva za kakšne poučne igre, potem pa sta za vse dodatne naloge, plakate , že rabili računalnik, da sta si izboljšali ocene. Je pa res, da je bil to naš hišni računalnik. Pri prestopu v srednjo šolo pa sta imeli vsak svojega in sta bili pod nadzorom In omejitvijo interneta.
Zdaj pa imam sina starega 5 let, ki že od tretjega leta uporablja ipad, samsung. Na njima ima poučne igrice- od pisanja črk, risanja, sestavljanja, ....Pozna že vso abecedo, številke do sto, zna že nekaj računat, precej brat. Meni se to ne zdi slabo, ker je precej radoveden. Je pa res, da gledamo, da ga nima prepogosto in se ob lepem vremenu igra z vrstniki.
Ko bo prišel čas v šoli bo dobil svoj računalnik in seveda tudi najin nadzor. Pa seveda tudi slej ko prej mobitel, ampak, ko bo skrajni čas za to. Če sem popustljiva pri računalnikih, pri telefonu nisem. Tudi meni gredo na živce, ko gledam vsepovsod ljudi na telefonu- v gozdu, na kolesu, za volanom, ....Ni več omejitev! Kolikokrat možu zvoni telefon direktno med kosilom ali ko je na wc...Pa ko grem kam, ko me hči kliče za vsako malenkost...pa kolikokrat moram hči prosit, da naj med kosilom pusti telefon v sobu, ker ji non stop zvoni...pa instangram, pa facebook, pa skype..
Prav luštno je bilo včasih, veliko več tišine in miru je bilo. Si šel lepo na izlet, prišel ko si prišel, nobeden te ni priganjal, kdaj prideš....ah kako so bili lepi časi. Me prav zanima kaj bi rekel moj dedek, ki še ni poznal mobitelov?
Sigurno, da smo nori!
Kjer je volja, tam je pot. Trixi