16. sep 2013 20:48
@naor; tvoje mnenje nasploh zelo cenim, ampak tu razmišljaš zelo subjektivno. Sploh, če z njim še nisi rokovala vsaj nek kratek čas. Pametni telefon, kakor ga imenujejo, je ena uporabnejših tehnikalij trenutnega časa. Tu gor ste že napadli uporabnico, ki je spraševala za trak okoli roke, ki bi ji pridržal telefon med tekom. Pa je hitro padlo veliko argumentov, pozitivnih. V tem primeru je uporaben kot trener, glasbeni medij, obstajajo aplikacije kot so kompas, razne kartografije, nenazadnje, če se zgodi kakšen neljub dogodek, lahko bližnji zelo hitro poiščejo lokacijo svojih najdražjih.
Če pa izpostavim svoj primer, delovnik mi ne omogoča ravno veliko stikov skozi dan in tu mi zadeva precej olajša prijateljevanje, pa čeprav je to le ciber, pa je le bolje kot nič, tudi kakšen email je treba poslati v delovniku raznih uradov. Tu spet nastopijo aplikacije kot so odpiralni časi, vozni redi, imeniki in podobno.
Sam, kot velik ljubitelj glasbe uporabljam aplikacije, ki prepoznavajo glasbo, uporabljam BT za varno telefoniranje v avtomobilu, doma upravljam hifi z njim, nadomesti mi vse daljince, služi mi kot timer za žar na terasi kot tudi v kuhinji...
Fotoaparat ti ne služi kaj veliko že ga imaš doma, kot si omenila, naklikam nekih 500 slik na mesec, če ne bi jih mogoče toliko na leto, tu nastopijo še oblaki, slike so na voljo isti trenutek doma in na ostalih napravah, kar mi je že nekajkrat prišlo zelo prav pri kakšnem pomembnem dokumentu.
Če potegnem črto mi ta naprava dejansko prihrani veliko časa, mogoče celo denarja in ga mogoče ostane kaj več za fizično druženje. Odkar ga uporabljam, je življenje enostavnejše, precej drugih tehnikalij je romalo na podarimo.si, tudi nakup precej njih ni več potreben, recimo navigacija, usb ključek, diktafon, fotoaparat in podobno...
To je le nekaj stvari, ki se jih spomnim na hitro in katere meni služijo precej dobro.
Kot je rekla rimljanka, odločitev za to je samo in zgolj naša, mogoče si je le treba vzeti malo časa in se malo poglobiti v zadevo.
Commis débarrasseur