21. jun 2013 15:19
Tako kot je že Loni povedala meni bolj "sede" izraz NAJLJUBŠA. Pa še to ne čisto, ker knjig ki so meni najljubše je kar precej. To so knjige, ki so mi ostale v spominu iz otroštva, nekatere pa sem prebrala kasneje.. Jih je pa več in ne morem reči da mi je ena najljubša.
Večkrat sem prebrala knjige Jean M. Auel-Rod jamskega medveda. Zbirko knjig Čarovnica z Griča,Marije Jurič Zagorke, Janez Jalen in njegovi Vozarji, Ovčar marko, Cvetkova cilka..njegove knige lahko kadarkoli vzamem v roke in jih znova in znova berem. V zadnjem času pa se me je dotaknila knjiga Kodrlajsasti piton, pripoveduje o narkosceni v Kranju... Prvo knjigo Lanceja Armstronga Ne gre samo za kolo, sem prebrala vsaj 5 krat ( enaka izkušnja)Iz šolskih let se spominjam knjige, oz. zbirke Sinovi velike medvedke, o dečku- indijancu Harki in njegovem odraščanju (moram jo spet prebrat, ker sem pozabila točno vsebino). In pa knjigice Sajo in njena bobra... Nekoč sem imela doma knjigo- otroško: Sivi, o pastirju, ki ima psa Sivija in ko nastopi vojna se skupaj borita proti nemcem....Moja najljubša knjigica, ko sem bila še majhna pa je bila Ježekova hišica Branka Čopiča. Povestica o ježeku , ki nadvse ceni svoj skromni dom v verzih.
Toliko na hitro, čeprav bi lahko pisala še.......
Lp hema