6. maj 2013 10:45
Pozdravljene,
najprej glede kapljic - moj prvi sin je imel krče prve tri mesece in ni nič pomagalo - vetrovne kapljice so bile le začasna rešitev - dokler je bila duda sladka je bilo OK, potem pa vse po starem. Ampak po treh mesecih pa kot da bi odrezal, konec krčev. Pri drugem je bilo vse drugače - nobenih krčev, sem pa mu dajala od prvega meseca probiotične kapljice (waya).
Glede hrane: prvi drugem res veliko manj kompliciraš kot pri prvem ;) Prvi je začel z GH pri 5,5 mesecih, drugi že pri 4,5, ker je kazal izredno zanimanje in smo mu pač dali malo po malo. Zdaj bo star 8 mesecev in je vso zelenjavo (razen paradižnika in fižola), sadje (razen alergenega), piščanca, purana, rumenjak, zelo rad ima ribe (losos, postrv, brancin), krompir, polento, ajdovo kašo, kuskus, riž ... Dobi tudi skuto (kak mesec), in sicer mu zmešam kako žlico polnomastne skute s sadjem. Tudi navadni jogurt je poskusil, a mu okus ni bil všeč, verjetno prekislo. Začeli smo s sadnimi skutkami. Zelo rad ima kruh, ki ga spečemo doma in tudi skorjico lepo zgrize s svojimi zobki (dva spodaj, štirje na pol zunaj zgoraj). Pretlačim mu vedno z vilico ali pa s pripomočkom za mečkanje krompirja) :) Na začetku sem parkrat pasirala, pa ga je kar matralo in sem takoj nehala. Meso dobi 2-3x tedensko, enkrat rumenjak.
Svetujem, da spremljate otroka, in boste videle, kaj mu ustreza in kaj ne. Z ničimer ni dobro pretiravati in uvajala sem vedno postopoma. Zdaj se s sinekom še sicer dojiva (pred spanjem in 1x ponoči). Se je pa začel manj zbujat, odkar mu devam ponoči vodo. Čez dan pa tudi najraje pije vodo ali čaj (domače kamilice, kumino in janež).
Babyface
Sporočilo je spremenil(a) Babyface dne 06. 2013 10:48