18. mar 2013 12:44
Predvidevam, da se ti je zaradi bruhanja in male količine skrčil želodec. Da se bo stanje začelo popravljati začni z majhnimi obroki, ampak rednimi. Tvoj otročiček potrebuje veliko vitaminov in hranilnih snovi.
Verjetno si že drugače suhica in gledaš na količino hrane ali kalorije. Tu boš morala malo spremeniti tvoje navade in pojesti tudi kaj drugega kar si vajena. Škoda, da ti ne kuha mama ali tašča, saj je čisto en drug občutek ko zadiši.
Zjutraj ko se ti umiri želodec pojej malo kruha, bodisi pol žemlje, en toast s kakšnim namazom, sirom. Toliko, da ti naredi eno podlago. Kasneje lahko banano, če jo obožuješ ali pa kakšen kompot. Smootiji so sicer dobra izbira, pazi pa na kislost in količino. Kar se tiče zelenjave ti priporočam, da je kuhana ali dušena. Če preneseš ingver v jedeh je dobra izbira, ker pomaga primslabosti. Skuhaj si kakšne lahke zelenjavne juhe , kokošjo, enolončnico z piščancem, rižoto. Pomembno je, da ješ večkrat in po malem.
Iste probleme te dni je zaradi hujšanja imela te dni moja hči. Skoraj nič ni jedla in se ji je začelo dogajat, da je po vsaki hrani jokala kako jo tišči, boli. Po mojem nasvetu je začela z majhnimi ampak rednimi obroki. Tako, tudi ni občutila močne lakote in je pojedla manj. Npr. danes je za zajtrk jedla koruzne kosmiče z jogurtom. Za malico bo imela sadje. Za kosilo bo dobila juho, rižoto. Popoldne bo še kaj sladkega, zvečer pa običajno je jogurt.
Upam, da ti bodo nasveti pomagali, da se ti stanje umiri in da boš imela zdravega in veselega dojenčka.
Pa še nekaj sem se spomnila, pazi pri tekočinah, ki ti zapolnijo želodec in s tem povzročijo, da ješ manj goste hrane, ker enostavno ni prostora.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 18. 2013 14:06