3. mar 2013 11:50
nejcanja je napisal/a: |
Iskreno se opravičujem....zelo sem se veselila selitve....zdaj ko pa vse sorta berem,me je pa postalo strah in se bojim preseliti.Strah me je predvsem zaradi varnosti otrok. Želela sem samo mnenja, kako je tam (natančneje okolica Mirne Peči)... hvala lepa in brez zamere lep in sončen dan še naprej
nejcanja
|
Ja, baje jih v nahrbtnike zbašejo in kar odnesejo, mislim otroke, časopisi so polni takih zgodb... nisi še nobene prebrala v naših časopisih?
O množičnem izseljevanju z Dolenjske zaradi strahov, kakršni tebe obhajajo, so časopisi in tv poročila polna in kmalu bo Dolenjska dobivala pomoč kot ogrožena pokrajina. A ne veš tega? Malo pogooglaj, polno podatkov o tem najdeš na spletnih straneh pristojnih ministrstev.
Sicer pa o tem morala mislit pred odločitvijo o selitvi, ne pa zdaj, ko je tik pred zdajci.
Je tako, veš: Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor. Četudi so to Cigani/Romi.
Pa preveri si post od ishtmail, večkrat, če iz prve ne boš dojela, kaj je hotel povedati.
In ja, imajo priložnost šolati se in se izvleči iz okolja, katerega se ti tako bojiš. In nekaterim tudi uspe. Da ne uspe večim - vzrok si preberi v postu od ishtmail.
In niso le Romi tisti, ki izkoriščajoo državo glede raznih pomoči. Njih vsi vidimo, ker so malo drugačne barve kože, pa med nami izstopajo. In kako, da se ni nihče vprašal, da jih ni med proslulimi tajkuni? Ali pa mi je ušel kak romski/ciganski priimek med temi cvetkami? Dajte me spomni, če sem ga slučajno zgrešila.
Glede na eno prejšnjih debat o Romih pa nekako pričakujem, da se bo oglasil tudi kdo, ki bo krepko podprl tvoja razmišljanja.
Kako je že nekdo rekel: Ubogi tisti, ki mu je krtina na lastnem vrtu najvišja gora, ki jo je kdaj videl.
Sicer pa bodi odločna in reci tvojim, da se ne seliš, če se ž tako bojiš. Na srečo imamo možnost izbire in se lahko Romom izognemo v velikem loku.
mamamia