27. mar 2013 9:44
Emibu, res si še zelo mlada in lahko si vesela, da ti kuhinja ni tuja. Imaš pa tudi starejše osebe, ki še čaja ne znajo skuhati, "kamo li" jajce ubiti. Se spomnim, kako sta bila Novakova pocukrana, pa tako naprej. Ali mi Slovenci res ne znamo pohvaliti svojih, če pa že ne pohvaliti, pa biti vsaj prizanesljivi, ali pa stopiti čez. Poskušajmo najprej pogledati, kaj nam je všeč, ne kaj nam ni. Kot večkrat pravijo, učitelji bi morali iskati znanje, ne neznanje. Ne zna naliti vina, pravi Testeninca. Prepričana sem, da še marsičesa ne zna, pa se bo naučila, tudi ona je še mlada. Jaz danes vem, koliko lažje bi mi bilo, če bi vse to, kar danes vem, vedela pred štirimi desetletji. Vsak dan se pa tudi jaz še kaj naučim, tudi od mladih.
Tudi sama sem malo positnarila čez Sol in poper. Zadnjič pa sem gledala skoraj celo. Kuhal je Aki s svojim očetom in Alja (čevljarka) s svojo mamo, mislim, ker nisem gledala od začetka. Na koncu sta zmagala oče in sin in dobila Kulinarično knjigo. Bila sem zelo vesela in kar malo me je bilo sram, ker sem jih prej spljuvala že po petih minutah.
Hočem povedati, da najbolj enostavno je nekoga skritizirati. Seveda pa to ne pomeni, da nam mora biti vse všeč.Jasno da ne, samo naj bo malo utemeljeno, ne kr neki. Vsem biti všečen je nemogoče.
Dnevno gledam 24 kitchen in o kapah ni ne duha ne sluha, pribor mečejo v korito za hrbtom itd. Poceni živila so sicer vedno bolj aktualna, samo kaj grozno navdušujočega skoraj ne moreš skuhati, česar ne bi že velikokrat videli.
naor