5. feb 2013 14:27
Mene linki pri komentarjih ne motijo. Če se mi ne zdi, jih pač ne kliknem. Me pa hudo motijo komentarji v stilu: ˝Tole pa izgleda dobro. Enkrat bom gotovo naredil/a.˝ ali pa: ˝Ooo, super. Je že v beležki.˝ ipd. To se mi pa zdi zgolj dvigovanje števila poslanih sporočil, nikakor pa ne prispeva h kvaliteti samega recepta in spletne strani. Dajte, komentirajte šele ko jed naredite, da bo imel komentar svojo težo. Pri tem seveda izvzamem prošnje za pojasnila postopka.
Motijo pa me tudi recepti, pri katerih sestavine niso natančne. Ne mislim žlice, posodice..., čeprav so si tudi te precej različne, niti ne recepte, kjer so sestavine zgolj naštete in brez teže. Ne kuhamo vsi s tehtnico poleg. Govorim o receptih, kjer je npr. ena konzerva fižola, ena salama, en kozarec medu, 1 bučka.... To se mi pa zdi čisto mimo. 1 sladka smetana?? Je mišljeno 2 dl ali 2,5 dl ali 5 dl, morda 200g?? Saj ni tako težko prebrati težo na konzervi. Teže pakiranj so različne, od proizvajalca do proizvajalca. In nekateri ne kupujemo npr. zamrznjene zelenjave za francosko in se nam zato niti sanja ne, koliko je zelenjave naj uporabimo. Takšni recepti so zame nepopolni in menim, da bi uredništvo moralo pred objavo zahtevati dopolnitev oz. to bi morala biti samoumevna odgovornost tistega, ki recept objavi.
lollypop