7. feb 2013 1:34
Đeniska, kaj si nestrpna, sem že tukaj.
Izpadlo je tako, da včeraj ni bilo interneta in se ni dalo nič naredit. Jaz sem imel denarne probleme, ki so sedaj urejeni ( matr, kok se to meni imenitno sliši, ko bi vsaj bilo res, tako na splošno ). Mogel sem, namreč, dvignit nekaj denarja, nekaj evrov zamenjat, da plačam tole prenočišče, Zamislil sem si, da dvignem s kartice maestro, ta ponekod zna »štrajkat«. Mal pogledam po bankomatih, nikjer znaka za maestro ali masterkard, to pa že vem, če znaka ni, se ne splača niti poskušat. One druge kartice nimam s sabo ( » uterali mi strah v kosti«, vse barabe Ria samo mene čakajo, da dvignem kak denar ). Najdem Banco do Brasil, imajo znak na bankomatih, fajn. Bankomatov v vrsti eni dvajset, vse je vrsta, počakam, gladam kaj počnejo, včasih kdo zamenje in gre na drug bankomat, predvidevam, da na unem prej ni opravil...... fajn, da vem. Na bankomatu vstaviš kartico, pol ti napiše, da je izvadiš, vpišeš številko, pritisneš ustrezne gumbe, ko te vprašajo, spelješ celo proceduro in na koncu: figa.Ok, to že obvladam, treba je na eno vprašanje odgovorit narobe, vse speljem še enkrat: še ena figa. Matr, kaj bom zdej? Grem v banko kakega uslužbenca vprašat. Vraga, tam v vrsti čaka cela gruča. Nič, grem mal okol, nekaj pojem, spijem, španciram, še enkrat na banko do Brasil, poskusim z enakim rezultatom. Tudi one evre ne upam zamenjat ( saj veste, barabe mene čakajo ), pa itak imam premal.................... nič, avtobus in domov, bom že videl. Tega vam ne bom omenil, da me avtobus odpelje eno postajo preveč. Kolikor sem videl, ko hočeš izstopit, stopiš zravn izstopnih vrat, in to je to. Pa ni. Treba je tudi eno vrvico potegnit, kar so me pol naučili ( da ne omenjam, da nihče ne zna angleško, jaz pa tudi portugalsko ne razumem čisto nič ).
Drug dan, to je včeraj, se okorajžim, vzamem obe kartice s sabo, lastnik hostla zgrožen, ponudi se, da me pelje in gre z mana ( menda kot seguridad, ne vem če bi tudi pištol vzel s sabo ). Najprej grem do menjalnice ( ki mi jo je svetoval prej omenjeni lastnik hostla ), tam pa srprajz: ponudi mi 2,72 reala za evro, če sprejmem, seveda sprejmam, če bi ponudil dva bi sprejel, kaj pa čem. Vprašam, kje lahko dvignem denar s kartico, onm ne ve, pravi vprašaj na City bank ( v bližini ). Tam tri bankomata ( s »tapravim » znakom-nalepko ): vstavim kartico, speljem vse kot se šika, na koncu me vpraša, če še enkrat vpišem PIN, vpišem, pol vpraša če še enkrat vpišem, spet vpišem, pol me obvesti, da mi ne da denarja, ker je napačen pin, meno oblije hladna polt, kaj je zdej, pogledam, res sem vpisoval napačen PIN za to kartico. Vzamem drugo kartico, dobim denar, vzamem »prvo« spet dobim denar. Uf, uf, sem že na horsu, poln denarja, še nekaj spijem, avtobus, izstopim na » tapravi » postaji ( obvladam ). Ulilo se kot iz škafa, internet ne dela, plačam prenočišče, grem zgodaj spat................
TBC ( kot bi rekla proxima )
ežoj