30. jan 2013 18:02
Ja Vanja pa še na pršut in teran pa tudi teran in pršut je v redu tudi pršut s teranom se dobro obnese. .
patka
30. jan 2013 18:02
Ja Vanja pa še na pršut in teran pa tudi teran in pršut je v redu tudi pršut s teranom se dobro obnese. .
patka
30. jan 2013 18:11
Sem pozabila dodati blejsko grmado pa savinjski želodec in seveda sem imela v mislih družbo kulinaričark, da ne bi sama lutala naokoli.
Vanja
30. jan 2013 18:43
Blejske kremšnite delajo še z jajci...upam..
lp goga
30. jan 2013 19:50
pa čisto prave se dobijo v slaščičarni LENČEK v Domžalah.
lp
pat
30. jan 2013 20:29
Ne vem, če smem in če je umestno, ampak ta dobre prave kremšnite se dobijo doma, narediš jih pa po receptu, ki ga je napisala Ognjič.
Sonja
31. jan 2013 11:47
Zame so dobre kremšnite brez pudingov, gustinov in podobnih zadev. Pa smetana mora biti prava, živalska.
Zaenkrat se mi zdi tole zmagovalni recept:
http://www.kulinarika.net/recepti/13838/sladice/kremsni
pirnica
31. jan 2013 11:58
pirnica je napisal/a: |
Zame so dobre kremšnite brez pudingov, gustinov in podobnih zadev. |
V čem se pa moka tako zelo razlikuje od škroba (kar gustin je) in od pudinga, katerega večinski del je škrob?
rimljanka
31. jan 2013 12:04
Ni čisto tema, ampak, mene pri Blejskih kremšnitah moti, da je vedno več smetane. Se mi zdi, da je bilo včasih 2/3 kreme in 1/3 smetane, sedaj pa je 'originalne' recept pol-pol, včasih še kar malo več. Jaz smetane same preveč ne obožujem, če pa že, mora biti prava alpska.
trac
31. jan 2013 12:07
In tisti izgovor s salmonelo je malo za lase privlečen, saj je krama prekuhana. Najlaže je narediti 'po liniji najmanjšega odpora' ... (pa najceneje verjetno tudi).
trac
31. jan 2013 12:21
pirnica je napisal/a: |
Zame so dobre kremšnite brez pudingov, gustinov in podobnih zadev. Pa smetana mora biti prava, živalska. Zaenkrat se mi zdi tole zmagovalni recept: http://www.kulinarika.net/recepti/13838/sladice/kremsni
|
Kot rimjanko je to tudi mene zbodlo - za kremo potrebujemo moko in/ali škrob, gustin je škrob, pudingu pa čistost škroba "kvari" le aroma glede okusa. Nič takega torej.
Se pa strinjam glede smetane - prava, živalska z veliko maščobe.
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bretonske palačinke
Hrustljav rogljiček s sladoledom