Ne vem... vedno'>o imam slab občutek, ko'>o na navaden dan postrežem družini s kremšnitami, tortami, baklavami in podobnimi dobrotami. Toliko'>o slastnih receptov je na razpolago'>o, da človek peče in peče - tort in peciv s kremastimi oblivi, z jogurtovimi, čokoladnimi kremami, stepena sladka smetana, sočni biskviti, vse rahlo'>o, puhasto'>o, okusno'>o, oblito'>o s čokolado'>o, vse se topi v ustih... Pa saj se bomo'>o čisto'>o razvadili! Zdi se mi, da bi morale biti take reči rezervirane za posebne priložnosti. Ampak kaj, ko'>o je tako'>o luštno'>o packati, otroci (še bolj pa mož) pa tudi rabijo'>o svojo'>o dnevno'>o dozo'>o sladkorja.
Skratka, predobre sladice so'>o se mi malo'>o zamerile. Odločila sem se, da ni nobena umetnost narediti dobre jedi iz samih dobrih sestavin. Zato'>o sem začela posegati po'>o bolj skromnih: vrnili smo'>o se k štrudlu, riževemu narastku, kvašenemu testu in podobnim rečem, ki so'>o bile pri naso'>o'>o'>o'> nekaj časa bolj v nemilosti. Po'>o eni strani bi rada otroke navadila na to'>o, da ni dobro'>o samo'>o tisto'>o, kar je iz velikih količin smetane, čokolade, sladoleda in takih reči, po'>o drugi pa je tudi izziv zame, nareditio'>o'>o'>o'> nekaj, kar bo'>o iz starih domačih, poceni sestavin, pa da bo'>o kljub temu tako'>o okusno'>o, da bojo'>o doma tudi pojedli. Pa še bolj zdravo'>o je.
Včeraj sem naredila staromodno'>o medenjakovo'>o pecivo'>o iz kvašenega testa z malo'>o medu in s kremo'>o iz zdroba. Res sem pogorela, ker so'>o bili na mizi tudi čoko'>o-čokoladni piškoti (no'>o dobro'>o, sama sem jih spekla v trenutku slabosti) in tamali niso'>o pogledali ničesar drugega, vendar še nisem izgubila upanja. Meni in drugim odraslim se je pecivo'>o zdelo'>o okusno'>o. Naslednji na spisku so'>o krapeci s proseno'>o kašo'>o, samo'>o recept moram poiskati.
Še kakšen predlog?
simona
Temo'>o je spremenil(a) cirila dne 09. feb 2004 14:07:51