Pozdravljeni!
S partnerico boma zraven klasične večerje v restavraciji za družino, sodelavce, naredila še
rojstnodnevno zabavo doma, 12 ožijh prijateljev, hrana, glasba, druženje; in moja ideja je,
da bi imela večerjo malo drugače. Nekoliko v ameriškem stilu, sprejem s šampanjcem bla-bla-bla;
Imam kup idej ki jih bom zbasal na pladnje in razdelil med folk, rabim pa še seveda več idej, ker bi rad
eno tistih zabav, ko hrana prihaja v manjših porcijah celo večer, tako ene 4 ure.
Živima v nemčiji, tako da je lahko komot kakšna slovenska jed kje vmes (zabeljeni ajdovi žganci bodo sigurno)
moj načrt je v grobem tak, mi pa zmanjka idej, ker mi še manjkata vsaj 2 hoda.
Cena, težavnost in čas prihrane mi ne igrata vloge, malo kuharskih knjig in kulinarika.net in že sem mojster :)
Vrstni red sem sigurno zamešal, tako da malo popravkov prosim, če imamo kakšnega vrhunskega gurmana
prisotnega:
Vse porcije bodo majhne in bodo servirane nekje na pol ure oz. po občutku
- sprejem s suhim šampanjcem ali svež pomarančni sok, jagode in dinja na ledu
- kruhki s kavijarjem ali prišutom (nekdo ki ne mara kaviarja lahko prišut in obratno)
- shrimp coctail ali polenta s tartufi (slednje še nisem nikjer zasledil, ampak moja je res huda)
- kremna juha z morskimi sadeži ali solata z olivnim (nemci umirajo za slovenskim olivnim)
- tatarski biftek s slanikom na toastu ali toast z zeliščnim namazom
- belo, rdeče vino (suho in polsuho), zraven sir in suho sadje (nekoliko daljša pavza, na voljo bodo
solatni lističi z raznimi nadevi in kreker palčke);- če bodo to pridno jedli, grem kar v naslednji hod
- tukaj sem razmišljal o nečem toplem, nimam pa prave ideje, v naši mega trgovini lahko kupim polže
v hišici, katere je treba samo vreči v pečico za pol ure, nimam pa ideje kaj bi serviral zraven, mogoče
riž z zeliščno noto, spet pa nimam ideje kaj bi bila druga opcija, katera mora bit, ker od 10ih, 4je nebodo
hoteli polžev, razmišljam o pečenih perutničkah - te načeloma jedo vsi
- ker bi zgoraj omenjeni hod bil nekako centralen, bi sedaj šel nekako v "sladko" smer, nekaj na bazi
meda, mogoče kakšne testenine - še vedno pa ne sladica, zraven polsladko vino (belo in rdeče)
- zaključeval bi nato s tiramisujem "in še nečim, pa nimam ideje" in sladkim vinom, sladko penino (rose)
- nato pa konjak in ostale žganice in nekaj cigar iz lastne zaloge
Ves čas večera bi bila na voljo voda, radenska, sokovi, pivo, na mizi bodo vedno nekakšni "snacki" preko
katerih pol spremljaš kako hitro naj pride nasleden hod. Nebi rad imel eno tistih zabav, s katere se
gre lačen domov, zato ker se je gostitel hotel pokazat, rad pa bi da se je celo večer in skoz nekaj novega
in drugačnega.
Dajte pošimfat, črtat in dodat hod, zamenjat vrstni red, dodat in črtat hrano, skratka pomagajte mi :D
komot stisnite zraven makar kakšno krajnsko ali kašnato, nekaj kar še nemci niso jedli, sem zelo na
severu nemčije, tako da to nebo težko. (z minhenčani bi bilo težje, z berlinci sedaj sigurno nebo)
Časa imam 21 dni, imam izredno veliko trgovino na dosegu, kjer dobim vse - tut žive jastoge imajo na zalogi,
česar nebom dobil tam, naročim na ebayu, skratka dobava ni problem, edin problem je, da sem sam, tako
da glejte da nebom v pečici pekel 3 različnih hodov :)
Na cene nebi ravno dosti gledal, ker v kakšni rastavraciji bi znala takšna zabava stat tudi jurčka,
tako da če pridem s tretino tega skozi je še vedno super. (povabljen bo tut moj in njen šef,
tako da mora bit nekaj posebnega ampak še vedno sproščenega in domačega občutka.
Hvala in LP!
L.
malcomX
Temo je spremenil(a) malcomX dne 10. jan 2013 11:06