12. nov 2012 19:53
Imam podobno izkušnjo. Počutila sem se se umazano, razmišljala, s čem sem izzivla, ne veš, ali res zgledaš tako lahek plen. Meni se je zdelo predrzno, do mene in mojega partnerja nespoštljivo. Nato je bil žaljiv, tudi tako, da sem vsatala izza mize, na kateri je bil obed in protestno odšla.
Najhuje se je potem srečevati in se delati, da ni bilo ničesar.
Na tvojem mestu fantu ne bi povedala, povedala ne bi niti prijateljici, ki bo njemu bolj verjela kot tebi, ker verjame, da je on najboljši izbor. V skrajnem primeru boste prišli do situacije, ko bo nadlegovalec povedal, da si ga ti osvajala. Komu bodo verjeli, ne vem.
Kako z odnosom naprej. Najbrž sicer tvoj osvajalec tudi drugače ni tako dober, kot bi ti želela. V mojem primeru je bil grd do svoje žene, moje sorodnice in prijateljice iz otroštva, dokler ni iz užaljenosti, pa tudi drugih zgodb, v katerih je ona verjela njemu, ne pa meni, ker ona ima izbranega krasnega moža, jaz pa sem grda ( pa ni poznala te zgde), vedno je bila na njegovi strani ( razen ko se je nad njim upravičeno pritoževala).
Ukrepala sem tako, da pri zdravi pameti nočem imeti več stika z njima. Traja že sedem let. Na pogrebu mojega očeta njega nisem niti videla, ko je umrl njegov oče , ki je oče druge prijateljice, mu tudi nisem izrekla sožalja, ona pa je v strahu čakala do zadnjega trenutka., saj je celo življenje poznala mojega očeta.
Res ni bilo prijetno, težko sem zmogla, zato pa se čutim svobodno. Sem se pa vedno bala, kaj se bo še zgodilo. Imam zaveznika tudi v njegovem svaku, ki pa sem mu zgodbo zaupala in je bil prepričan, da bi potegnila kratko.
Ona je bila bolestno ljubosumna, pa ne vem zakaj, ker po moje ni imela razloga. Zato sem vedela, da ne smem mešati po tej zadevi. Bili smo stari okrog 45 let. ( ne bi ga hotela, pa če bi ga s šreklom za menoj metali, ker sem imela dober razlog, da ga nisem marala od prvega trenutka, ko sem ga spoznala, kasneje pa še precej manj).
Tele zadeve, ki se te je bolj dokatknila kot želiš, se ne boš rešila brez žrtev. Tvoja pa je izbira, kaj boš žrtvovala. Vilma je blizu tega, kar mislim. Najbolj grozno pa je, da sem se večkrat vprašala, kaj sem jaz naredila narobe. Zdaj vem, da nič. Nisem izbrala njega, on se je priženil v moje sorodstvo, kar pa ni moja izbira.
F r i n a