Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

fasulas  

član od: 26.12.2007

sporočila: 431

2. okt 2013 22:59

Aja, sem pozabil vprašati, če ima kdo Binetovo knjigo z recepti - kuhinja išče šefa. Pa če je zakaj.

fasulas

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

3. okt 2013 8:30

[

[/citat]

V Italiji dobiš celo penino iz njega. Veliko okoli prepovedi je na rovaš tega, da so ga hoteli izkoreniniti, ko so uvajali neodporne sorte. Mislim pa, da jurka ni ista sorta kot izabela.



rimljanka[/citat]

Ja,je sladka penina,tudi vino  z okusom po tem grozdju..dočim zaradi,ne vem kakšnega alkohola,se ne sme proizvajat in prodajat vina iz izabele,ker po dveh,treh kozarcih mi rečemo ,da postaneš matast.Priajtelj naredi kakšnih 10 steklenic vina.Flašira jih v steklenice za penino,hrani obvezno v najbolj hladnem prostoru ,pa še to mu kdaj kakšne raznese.

Glede ali je jurka izabela,sedaj res ne vem..po pogovoru z prijateljico iz Brežic naj bi bilo to ena in ista sorta..to pa verjamem,da ti veš veliko več o tem ,kot jaz..recimo pa,da sta si sestrični..

Vrtejbenka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4742

3. okt 2013 8:45

AVA je napisal/a:

Bine je skuhal sok oz. omako iz grozdja "jurka". Tega grozdja ne poznam, iz pogovora sem razbrala, da je to grozdje, ki raste v SV Sloveniji. Mi lahko poveste, prosim, če tako grozdje, mogoče z drugim imenom, raste tudi na Dolenjskem?

Hvala, pozdrav

Ava

Raste tudi v Posavju (zdi se mi, da si iz KK), to so stare sorte, ki se v glavnem uporabljajo za brajdo, sok...enako kot izabela (kar vsekakor ni eno in isto), kvinton, šmarnica pa še kaj bi se našlo.

Nisem gledala sicer oddaje, lahko bi pa šef takšno grozdje nabral tudi v naših krajih glede na ženino sorodstvo.

Ognjič

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

3. okt 2013 8:49

Jurka je grozdje, divjak, rdeče barve, premer grozda ogrog 1 cm in daje vinu in tudi pecivam zelo všečno aromo. Tudi marmelada se v naših (prekmurskih) krajih da dobiti iz nje...

Prkmurka rdečka je sestavljena ponavadi iz jurke, klintona in šmarnice... http://www.youtube.com/watch?v=LfaB4n3uOvs

 

 

Desanka

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

3. okt 2013 9:01

mamamia je napisal/a:

nada sm je napisal/a:

Viroza me je prisilila, da sem včeraj cel dan spremljala (VoYo) ta šou, ki bi ga jaz prepovedala v tej izvedbi ali pa vsaj bojkotirala....spodbuja suženjstvo, ponižuje pridne, delovne ljudi z veliko znanja in sposobnosti....letošnji tekmovalci so zelo sposobni in kar pozitivni v večini in čeprav naj bi začeli na nuli, kot vajenci  to ne pomeni, da ima nekdo, pa naj bo to šef ali režiser, pravico, da ti jemlje pravico do 8 urnega počitka na dan.......včeraj so od 22h do 1,20h po polnoči morali čakati na prevoz do doma, niso se smeli niti preobleč, brez vsakšnjih navodil, brez TOPLEGA obroka cel dan........kar je preveč je preveč.Že brez takih spodbud, so dandanes slabo plačani delavci,brez pravic ...sužnji bogatunom!!!!!!!!

 



nada sm

 

Sami so si izbrali sodelovanje v oddaji, nihče jih ni silil, torej so v zakup vzeli tudi posledice. Vedeli so, v kaj se podajajo. Amen.



mamamia

To je sicer res. Res pa te in podobnih oddaj ne bi bilo, ce ne bi bile dovolj gledane - ne bi bilo dovolj profita.

 

"Stressed is desserts spelled backwards!"

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

3. okt 2013 14:45

Nada SM pa zakaj jih potem ne prijaviš inšpekciji? Si sigurna, da se človek ne sme in ne more sam odločiti, da bo delal več kot je zakonsko določilo? NATANKO so vedeli, kaj jih čaka. Nenavsezadnje so skozi isto tekmo morali že lanski tekmovalci.

Se strinjam, da delajo težko, vendar vsako tekmovanje posega v meje težkega. Odrekanja. 

Primer  trening ultramaratona; tudi tam se človek zavestno odloči, da bo tekel v nenormalnih pogojih; gimnastičarke, stare 10, 14 let trenirajo in se ne prehranjujejo normalno, zato da dosežejo SVOJ CILJ (oz. cilje svojih staršev), prav tako umetnostne drsalke, bodibilderji, manekenke ure in ure preždijo na stolih, kjer jih lišpajo, da potem pri minus 10 v kopalkah pozirajo...

 

Oddaja ima naslov SHOW in šov je pač SHOW.

 

ps.

NadaSM med virozo pa res ni dobro ves dan gledati računalnika, odklop od elektromagnetnega sevanja okrepi človeka  

 

 

 

Desanka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. okt 2013 17:27

Mene pa  zanima s čem so zalepili tist zeleni raviol, a je z beljakom, tega nisem videl ( seveda nisem videl, ker ne gladam takih neintelektualnih oddaj ).

ežoj

Ava  

član od: 28.3.2006

sporočila: 283

3. okt 2013 17:54

Ognjič, tako je. Grozdja ni bilo videti, samo sok in povedal je, da je to iz jurke. Je naredil eno zelo simpatično sladico, mislim, da je Čokoladni vrt ali nekako tako; v lonček (lončen) (medklic: če je lonček, ali je že avtomatsko lončen?) je po plasteh nabrizgal različne kreme in zgoraj nadrobljen biskvit kot zemljo, v to pa zapičil vejico mete. Prav cartik je bilo videti. Zraven pa je ponudil sok oz. omako iz jurke.

Ežoj, raviol je zalepljen z beljakom, ja, sem gledala "direkt" Bineta pod roke.



Ava

Sporočilo je spremenil(a) AVA dne 08.okt 2013 15:52

Sunny09  

član od: 25.11.2009

sporočila: 219

3. okt 2013 19:04

ežoj je napisal/a:

Mene pa  zanima s čem so zalepili tist zeleni raviol, a je z beljakom, tega nisem videl ( seveda nisem videl, ker ne gladam takih neintelektualnih oddaj ).
ežoj

 

Tudi jaz ne gledam teh oddaj, samo videla sem, da ga je zalepil z beljakom

Sunny09

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

3. okt 2013 19:21

ežoj je napisal/a:

Mene pa  zanima s čem so zalepili tist zeleni raviol, a je z beljakom, tega nisem videl ( seveda nisem videl, ker ne gladam takih neintelektualnih oddaj ).



ežoj

 

Ežoj..zalimal ga je samo z vodo,pa še to je rekel da malo vode.

Vrtejbenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti