10. sep 2014 10:46
Mark je hrib nad Šempetrom..oziroma med Šempetrom in Rožno dolino..včasih zelo znano gostišče,ki je bilo v lasti Hit-a...upajmo ,da bo znano in dobro tudi sedaj pod Tomaževim vodstvom.Večkrat smo bili tam,dobra hrana,lep ambient,sploh zunaj...bo treba spet kaj naokoli.
Za tiste ,ki pravite da se iz šova nič ne naučite..naš TV-operater nam je dal voyo brezplačno do 22.9...kuham kosilo,imam iz firbca vklopljeno in poslušam..sem se pa prav usedla na Monte di canape,in pogledala kako šef razreže piščanca...sem mislila,da ga znam..jok brate..ne znam..znam,po moje..toda šefov način je boljši.
Nikoli nisem odstranila ključne kosti,lepo je pokazal zakaj in kako se to odstrani,ne glede ali pečemo celega piščanca ali ga razkosamo,in se ga lepo razreže ko ga celega pečemo...pokazal kako se prime za prsi in povlece malo kožo z beder in zareže,da imamo lepe prsi z kožo (tako kot račje prsi z kožo)..in kako se lepo očisti kračko in idejo za pohanje.
Zdaj grem pa kosilo kuhat...ta mladi so si zaželeli mineštre iz fižolet in bučk in kanelone.
Vrtejbenka