4. sep 2014 17:32
No,punce so se šefu predstavile prve.Mene so presenetile,zelo...glede na to,da ni nobena profesionalna kuharica je treba en par njihovih jedi izpostavit.Kot prvo kostanjeve njoke v vinski omaki z grozdjem,jurčki ,pa dimljeno postrv...všečno..sploh ta pohvala šefa da je sezonska jed,in nam domače sestavine..meni bi bili že njoki dovolj brez postrvi..toda sigurno ne bi ostala mi na krožniku :))
Poletna gibanica..luštna dekoracija,domača..takoj mi je bila sladica nekam znana..seveda ,Anja ima tu približno takole gibanico v kozarčku..pohvale obema..tekmovalki in Anji.
Druga sladica,panakota z čajem in karameliziranimi slivami...mmmm..pa dobro idejo sem zasledila z čokolado.Tekočo čokolado je dala v dresirno vrečko,odrezala malo luknjico in vlivala v mrzlo vodo.Super ideja za čokoladno dekoracijo.
Potem še goveji steak z res pisano solato.Meso videt mehko kot maslo,sicer meni malo premalo zapečen,ma bi se "potrudila" pojest ...bi bilo fajn vedet v čem je povaljala meso,ko je šef tako pohvalil.
Ostale so bile tudi dobre..enim je videt ,da se znajo obrnit v kuhinji,enima pač malo manj..včeraj so že tri šle domov,danes bo izbral prve tri ,ki gredo v Gostilno..za drugo trojko se bo zvedelo v ponedeljek.
Sedaj sem pa res firbčna,kaj nam bodo pokazli moški profiči,ker dame so prijetno presenetile.
Kmetije pa ne gledam,prejšno sezono sem malo pokukala,pa še to samo zaradi Flandrovega Venclja,ki je nadomestil prvega gospodarja,..se vedno imamo lepo pri njemu...na njegovi turistični kmetiji.
Sporočilo je spremenil(a) Vrtejbenka dne 04. 2014 17:35