26. sep 2013 13:44
Jaz sem tudi gledala prejšnjo, in kolikor mi bo čas dopuščal bom tudi letošnjo sezono. In ni me sram tega povedat ;) .
V včerajšnji oddaji me je presenetila izrazita nesamokritičnost nekaterih tekmovalk. Verjamem, da dela trema ampak vseeno no.. dat enemu takemu stručkotu kot je Bine na krožnik dekoracijo iz osemdesetih, pa navadno pečeno bedro s popečeno polento (ali karkoli je tisto že bilo), ali melancane s feta sirom ki so evergreen večine slovenskih piknikov...
A punce niso nič gledale katere od neštetih kuharskih oddaj - pa naj bo to Jamie, Rudolf, Anna..Nigella.. kako se oblikuje lep krožnik, sveže sestavine, lepe barve. V bistvu so me bolj razočarale tiste, ki imajo kuharsko izobrazbo pa iz tega niso nič potegnile -- vsaj videti ni bilo. Od vsega so mi zanimanje zbudile samo čokoladna tortica, ječmenota z jurčki in kuskusov zelenjavni tris s piščancem. Dejstvo je, da se je že v prvi oddaji pokazalo, da je "hišni" nivo ljubiteljskega kuhanja nekaj povsem drugega, kot profi kuhinja. Pa še profesionalke se zelo razlikujejo ena od druge. Jasno mi je, da je PopTV namerno izbral in take in drugačne, da bo bolj zanimivo, samo nekatere se očitno niso zavedale, da so tam bolj za "kanon futer".
Morda bo koga zbodlo, kaj jaz tu zdaj nekaj otresam - tema je namenjena komentiranju oddaje, pa sem to naredila, a ne. Sama se nisem prijavila, ker ne verjamem, da bi imela kaj pokazati in me take zgodbe niti ne mikajo. Kdor pa se na tak način izpostavi, pa mislim, da bi moral imeti določen nivo samokritike in biti pripravljen požreti marsikatero pikro.
Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca